Familie Petzinger-Haas succesvol op tweede editie GTTC-Familietoernooi

Familie Petzinger-Haas succesvol op tweede editie GTTC familie toernooi!

door Eelke Cramer

Op zaterdag 23 juni werd het GTTC familie toernooi voor de tweede keer georganiseerd. De eerste keer alleen voor jeugdleden, nu mochten ook seniorenleden hun familie uitnodigen om mee te doen met dit toernooi waarbij gezelligheid voorop stond.

Eelke Cramer was verantwoordelijk voor de organisatie van het toernooi en maakte de poule-indelingen op. Zo werd er gestreden in drie poules met in iedere poule vier teams. Alle deelnemers waren op tijd aanwezig en om 10.30 uur kon het toernooi beginnen.

Iedere wedstrijd uit de poule was een onderlinge competitie. Een halve Davis Cup systeem werd gehanteerd, dus dat betekende dat er twee enkelspelen en een dubbelspel werd gespeeld.  Iedere competitie werd op 1 tafel gespeeld waarbij als eerste altijd de leden van GTTC tegen elkaar de strijd aangingen en daarna het familielid. Vervolgens werd er in de poulefase ook een dubbelspel gespeeld.  Er werd altijd gespeeld in best-of-five.

Jeugdleden met familie en seniorenleden met familie werden allemaal door elkaar ingedeeld waarbij in twee categorieën voor de bekers werden gespeeld. Na de tweede ronde van de poulefase werd er een gezamenlijke lunchpauze ingelast om in de kantine een heerlijk broodje (geregeld door de familie Veenhoven) of stukjes fruit van Joyce te nuttigen.

Prima volgens het tijdschema waren om 14.00 uur de poules klaar en gingen de beste vier teams van beide categorieën door naar de halve finales. Bij de senioren was het duidelijk welke vier dit werden, maar bij de jeugd was het toch rekenwerk voor de organisatie.

Er waren namelijk in de tweede poule drie jeugdleden met familie gelijk geëindigd, waarbij ook de stand precies gelijk was. Dus toen moesten er games worden geteld. Hidde en zijn vader Erik kwamen uiteindelijk als beste uit de bus met een positief saldo van drie en gingen door naar de halve finale.

De halve finale bij de senioren ging tussen Jan Willem en zijn moeder Ans tegen Lorenza en haar vriend Jarno en Jarno’s vader Nico. De andere halve finale ging tussen Maartje en haar moeder Ineke tegen Thomas en zijn tante Joyce en Joyces vriend Mark, maar Mark was inmiddels al weg om te voetballen.

Bij de jeugd ging de halve finale tussen Lukas en zijn zusje Leonoor tegen Hidde en zijn vader Erik en Michiel en zijn moeder Liesbeth namen het op tegen Pelle en zijn vader Marcel. Tijdens de halve finale werd er alleen gedubbeld als de enkelspelen een gelijkspel opleverde. Het ging er allemaal fanatiek aan toe en de teams waren aan elkaar gewaagd. Alleen Jan Willem en zijn moeder Ans gingen zonder te dubbelen door naar de finale.

De seniorenfinale ging tussen team Jan Willem en team Thomas en de jeugdfinale ging tussen team Lukas en team Michiel. Omdat qua tijd iedereen al een aantal uren aan het tafeltennissen was, werden de finales beslist door alleen het spelen van een dubbelspel.

Thomas en zijn tante Joyce waren duidelijk te sterk voor Jan Willem en zijn moeder Ans en ook Lukas en zijn zusje Leonoor waren sterker dan Michiel en zijn moeder Liesbeth hierdoor waren dus de winnaars bekend en mogen zij zich een jaar lang familiekampioen van GTTC noemen!!

Als poedelprijs voor de grootste verliezers had de organisatie bedacht om twee zonnebrillen weg te geven, in het kader dat de club deze twee niet meer in de ogen willen kijken aangezien dit koppel zo slecht is in tafeltennis! ;-). De organisatie noemt verder geen namen.

Tijdens het toernooi werd er ook nog een mooie groepsfoto gemaakt door fotograaf Henk Hommes. De organisatie wil iedereen bedanken voor het gezellige toernooi en op naar de derde editie!

To top