GTTC 10: lange avond, grote zege (06-10-2017)

Na de teleurstellende nederlaag bij Oldambt mocht GTTC 10 afgelopen vrijdag opdraven voor de vierde wedstrijd van het seizoen. Midstars was de tegenstander – een grote zege was noodzakelijk om mee te blijven doen voor het podium.

In een goed gevulde zaal (vier teams speelden thuis) begon Jacco tegen Lianda en had alleen in het begin wat moeite met (de service van) zijn tegenstandster: 12-10, 11-8, 11-1. Ook Tim begon met een 12-10 overwinning, maar kreeg het daarna niet makkelijker: 11-9 en vervolgens 6-11. Meer spreiden was voldoende om de zege binnen te harken, maar het was bepaald geen oogstrelend tafeltennis wat er door Klaas en Tim werd laten zien, en dan druk ik me nog mild uit (ik was blij dat JWW pas later binnenkwam). Het van beide kanten zeer voorzichtige maar vaste spel in deze wedstrijd had dermate lange rally’s opgeleverd dat op aanpalende tafels al druk gedubbeld werd toen Tim de winst had opgeëist, het had er alle schijn van dat we weer eens laat klaar zouden zijn vanavond.

In wedstrijd 3 kwam Hosain op achterstand (8-11) tegen Xander, maar in de drie games daarna nam hij zelf meer initiatief, speelde gedurfd en fanatiek en won verdiend met 11-7, 11-9 en 11-7. In het dubbel waren Hosain en Tim ook duidelijk de betere en zo stond het snel 4-0. Na het dubbelspel bleven Lianda en Tim staan voor hun onderlinge treffen; in een wedstrijd waarinTim vooral in de eerste game het geluk mee had, was opnieuw spreiding het toverwoord: 11-7, 11-8, 7-11, 13-11. Jacco had vervolgens een vijfsetter nodig tegen de goed spelende Xander – zelf was hij erg wisselvallig, maar gelukkig zonder gevolgen.

Na zes winstpartijen op rij verzilverde Klaas het eerste punt voor Midstars; Hosain had de eerste game nog gewonnen (11-8); daarna zat het dicht bij elkaar maar waren de cijfers in ons nadeel: 10-12, 11-13, 6-11.

Het zou bij dit ene verliespunt blijven, al had zowel Tim als Husain vijf games nodig voor de winst; hilarisch was vooral het moment waarop Husain in zijn laatste game op matchpoint (10-6) staat en volledig verrast lijkt te zijn door deze stand op het scorebord. Jacco maakt het karwei af; hij staat nog een game af (10-12) tegen Klaas maar is daarna veel sterker: 11-8, 11-4, 11-4.

Een klinkende 9-1 zege dus; we mogen tevreden zijn. Het is razend spannend in de poule: we delen de eerste plaats met The Batswingers én Argus (28 uit 4). Volgende week volgt het cruciale uitduel met de club uit Harkstede.

To top