GTTC 10 moet vol aan de bak (22-09-2017)

Altijd leuk, de seizoensouverture winnen met 10-0. Minder aangenaam is het wanneer je daarmee trendsettend blijkt te zijn: ook Argus won afgelopen weekend met 10-0 van het arme WTTC en The Batswingers had haar eerste wedstrijd met dezelfde cijfers gewonnen, thuis tegen Midstars. Het was de ploeg uit Yde die afgelopen vrijdag GTTC bezocht: zes ongeslagen spelers tegenover elkaar, hoeveel zouden daarvan deze status behouden?

De eerste wedstrijd was voorbij voor je er erg in had – Jacco had allerminst moeite in zijn eerste partij tegen Bert. In de tweede wedstrijd was het andersom: Hosain (een naam die op zoveel manieren gespeld wordt dat hij bijna elke week een nieuwe variant kan invullen op het wedstrijdformulier) had geen antwoord op het vaste en sterke spel van Bennie. De derde pot duurde een stuk langer, met succes voor GTTC: Tim boog een 2-1 achterstand om in een 3-2 winst.

Jacco en Husain waren vrij kansloos in het dubbel, en zo was de stand weer gelijk: 2-2. Hosain verloor zijn eerste game van Bert, besloot daarna keihard te gaan meppen en haalde twee games binnen. De motor haperde even in game 4, maar de vijfde werd binnengesleept. Jacco won vervolgens nog een game tegen de gehaaide Gaatze (14-12), maar was daarna niet volledig bij de les en dat brak hem op. Tim had twee games nodig om te wennen aan het spel van Bennie en dit bleek een te hoge prijs: de derde game werd met 11-9 gewonnen maar daar bleef het bij.

Hosain speelde als laatste tegen Gaatze; na een 11-2 verlies in de derde game herhaalt hij zijn vertrouwde recept: flink de beuk erin, wat gamewinst oplevert, maar helaas nét niet de wedstrijd. GTTC staat dan met 5-3 achter en het is aan Tim en Jacco om er een gelijkspel uit te slepen. Tim laat zich eens niet verleiden tot lange schuifrally’s en is duidelijk de baas over Bert (11-5, 11-8, 11-3) en Jacco heeft het beste voor het laatst bewaard: hij moet de eerste game nog aan Bennie laten, maar daarna is het erop en erover. Zo verloren in één avond zes spelers hun 100%-status en was een puntendeling allerminst een onlogische uitslag.

To top