GTTC 10 zet de toon in Winschoten (12-09-2017)

“Deze weg gaat automatisch naar rechts”. Aan het woord is Timmy; nu zijn debuut in de 4e klasse averij heeft opgelopen vanwege een schouderblessure, heeft hij zich ontpopt als navigator en coach in de eerste wedstrijd. Het navigeren bezorgde met name chauffeur Jacco opgetrokken wenkbrauwen (en een ongeplande stop bij Kardinge op de terugweg), maar het coachen was deze eerste competitiewedstrijd zeer welkom, net als de support van vriendin Emily – vijf m/v sterk was dus de GTTC-delegatie die het deze dinsdagavond moest opnemen tegen WTTC, met Tim, Husain en Jacco als namen op het wedstrijdformulier.

Resultaten in oefenpotjes op de voorafgaande zondag zouden Tim het nodige vertrouwen moeten geven voor de wedstrijd – maar hij laat zich meer dan eens verrassen door de service van Steven en wint met de nodige moeite in vier games. Husain, die in de auto nog om zijn moeder riep, sluit zijn eerste wedstrijd in het shirt van GTTC winnend af. Jacco lijkt niet al te wakker, maar wint toch tamelijk eenvoudig van Jan, die na een jaar of dertig het batje weer eens tevoorschijn pakte.

Ze hadden nog niet eerder samen achter de tafel gestaan in wedstrijdverband, maar daar was weinig van te merken: solide trokken Husain en Jacco het dubbel naar zich toe; een tussenstand van 4-0 was het gevolg. Het eerste punt voor WTTC leek dichtbij toen Tim met 2-1 in games achterkwam in zijn wedstrijd tegen rolstoeler Chris en geen antwoord leek te hebben op diens snelle returns. Na coachingswerk van Timmy gaat Tim slimmer en beter serveren en is de vijfsetter voor hem.

De tweede helft van de avond gaat sneller voorbij dan de eerste – met louter overwinningen voor GTTC – Jacco is niet altijd even scherp en speelt soms te afwachtend/verdedigend, maar ├ęcht in gevaar komt hij niet; Husain is duidelijk de beste speler van de avond en laat zijn tegenstanders meermalen alle hoeken van de tafel zien en Tim heeft het beste voor het laatste bewaard en laat weinig heel van Jan.

Met een 10-0 winst op zak verlaten we kort voor middernacht de accommodatie van WTTC – dat we willen meedoen om het kampioenschap is duidelijk.

 

To top