GTTC verzuimt voorsprong uit te bouwen

Twee dagen voor het treffen met The Batswingers komt er voor Team 10 goed nieuws uit Harkstede: de andere concurrent, Argus, verliest met 6-4 van Oldambt. Hiermee is GTTC de koppositie weliswaar kwijt, maar het verschil is slechts één punt (42 om 41). In Yde krijgen Husain, Jacco en Tim de mogelijkheid de voorsprong uit te bouwen.

Daarvoor moet natuurlijk wel gewonnen worden en dat gebeurt in het begin dan ook: zowel Hosain als Jacco haalt de eerste wedstrijd binnen. Tim begint tegen de sterkste speler aan de zijde van Batswingers en moet net als in de heenwedstrijd zijn meerdere in Bennie erkennen – 3-0 verlies, al was hij er in de tweede (12-14) dichtbij.

Het dubbel gaat niet goed, en ook daarna is het The Batswingers dat heerst: Gaatze speelt veel beter dan in zijn openingswedstrijd en dat is genoeg om van Husain te winnen (11-9, 11-3, 11-9). Bert, die een aantal malen niet meedeed vanwege benauwdheid, is vanavond weer van de partij en lijkt even een makkelijke prooi voor Tim, die met 11-6 de eerste game wint. Daarna sluipt er angst in het spel van Tim en dat is zichtbaar in de standen: 11-13 en 10-12. De vierde weet hij nog te winnen, maar in de vijfde is het toch echt Bert die technisch gezien de langste adem heeft (vergeeft u mij deze slechte woordgrap).

Hosain en Tim verliezen ook hun derde partij van de avond (Tim valt in herhaling: hij wint weer de eerste gemakkelijk en gaat weer in vijven ten onder); het is Jacco die nog twee punten binnensleept en zo zijn matige optreden van een week eerder ruimschoots goedmaakt: na een 11-2 verlies tegen Bennie wisselt hij van tactiek en pakt de tweede met 11-4. Daarna moet hij weer alle zeilen bijzetten, maar met bijzonder verzorgd en technisch hoogstaand spel pakt hij voor de tweede keer dit seizoen de winst op de speler die voor de rest al zijn partijen won: 13-11, 11-7. In zijn wedstrijd tegen Bert speelt Jacco niet meer al te scherp en laat zijn tegenstander steeds wat (te?) dichtbij komen, maar het heeft geen gameverlies tot gevolg.

Een 6-4 verlies betekent dat Argus weer ingehaald is, maar dat GTTC 10, met nog drie duels te gaan, de koppositie moet delen met de tegenstander van vanavond. Aanstaande vrijdag moet Tim de DJ uithangen, dus is Colin (voormalig teamgenoot van Jacco) opgeroepen om te vervangen voor de thuiswedstrijd tegen Oldambt.

To top