Historisch moment voor Team 8.

In bijna dezelfde samenstelling als in de heenwedstrijd tussen GTTC 8 en Midstars 5 op 15 februari werd er in het returnduel wederom in een sportieve en relaxte sfeer gestreden. Voor Team 8 traden nogmaals Chris van Boetzelaer, Eef Schuls en Piet van Gijssel aan, bij Midstars speelde Piet Bergsma i.p.v. Peter Dijkstra, maar waren Dominic Beekman en Rob Andringa wel weer van de partij. Zou het Team 8 lukken om er een beter resultaat uit te slepen dan de nederlaag met 6-4 uit het eerste treffen ? De partij van Chris tegen Dominic leek als 2 druppels water op die in Groningen, waar Chris in 3 games met minimaal verschil verloor van de linkshandige met heel hoge effectballen spelende tovenaar. Chris gaf nu nog beter partij, pakte de 3e game met 11-7, maar verloor de overige weer met steeds het kleinst mogelijke verschil. En weer waren het de effectvolle hoge ballen die hem de kop kostten, want iets te vaak belandde de van grote hoogte geslagen smash net naast de tafel. Tegen Piet Bergsma liet Eef aanvankelijk zien grootse plannen te hebben, maar na de spannende eerste game die voor hem met 11-9 verloren ging, was hij niet meer tot weerstand van enige betekenis in staat en met 5-11 en 5-11 moest hij tevreden zijn.

Piet die de vorige keer in 4 games met enige moeite won van Rob, deed er nu 3 games over om de winst binnen te slepen: 11-8, 13-11, 11-6. Speciale vermelding verdient de 3e game, waarin Piet na een achterstand van 1-6 achter elkaar 10 punten scoorde !  Het dubbelspel is lang voor Team 8 een kwelling geweest. In vorige seizoenen werden ze wel eens allemaal verloren. Maar dat mankement is dit seizoen verholpen, want er werd al 3 keer gewonnen na 7 rondes. Dus kansloos achtten Chris en Piet v. G.  zich niet tegen hun sterke tegenstanders Dominic en Piet B. Het werd niet alleen een heel spannende, maar ook een heel fraaie dubbelpartij. De gamestanden spreken wat dit betreft voor zich: om en om wonnen Team 8 en Midstars een game met het kleinste verschil: 12-10, 11-13, 11-9, 10-12. (88 punten eerlijk verdeeld). Zouden er als bij tennis 2 games verschil moeten zijn voor winst, dan had het nog uren kunnen duren. Maar omdat Team 8 nog een lange terugreis naar Groningen voor de boeg had gooiden ze er nog een schepje bovenop en troefden hun opponenten met 11-7 af. Een tussenstand van 2-2, het kon nog alle kanten op.

En het ging de goede kant op voor Team 8, want Chris maakte korte metten met Piet B. Vooral een superieure 2e game gaf de doorslag: 12-10, 11-5, 11-9.  Piet v. G. die in Groningen pas na 5 games ten onder ging tegen Dominic, beging de fout om precies dat spelletje te spelen dat Dominic het beste beheerst, nl. lange harde ballen slaan. Slechts een schamele 2 puntjes leverde hem dat op. Enige aanpassing in de 2e game was nog niet voldoende om Dominic te verontrusten (5-11), maar het spelen van langere rally’s werd in de 3e game bijna beloond met gamewinst: 12-14. Hoe verschillend wedstrijden tussen twee dezelfde spelers kunnen verlopen werd gedemonstreerd door Eef en Rob. Waar Eef 2 maanden geleden totaal kansloos was, ontspon zich nu een heerlijke wedstrijd met wisselende kansen. 1e game: 12-10 voor Eef; 2e game: 16-14 voor Rob; 3e game: 11-8 voor Rob, mede dankzij 2 services van Eef achter elkaar in het net; 4e game: 11-5 voor Eef, waarna hij het in de 5e game met 11-8 kon afmaken. Jawel, 4-3 voor Team 8 !

Van de achtste partij stond van te voren de winnaar al vast, nl Piet. Maar er moest nog even worden bepaald of het Piet v. G. of Piet B. zou zijn. 2 games bleef het nog spannend, maar na een grandioos gespeelde 3e game van één van beide Pieten, kon Team 8 deze avond in ieder geval niet meer verliezen: 15-13, 11-9, 11-5. (Tussenstand: 5-3).

De partij tussen Rob en Chris was een heel merkwaardige.  Afgaande op eerdere onderlinge wedstrijden en ratings zou het voor de hand liggen dat Chris de beste kansen had om te winnen. Maar toen Rob de 1e game met 11-4 won, lag dit al minder voor de hand. Chris herstelde zich echter goed en won de 2e game met 11-5. Maar in de 3e verviel hij weer in een voor hem ongekende fatalistische manier van spelen en het verlies van de game met 11-6 en een grote achterstand in de 4e game gaven de Chris-supporters op de tribune weinig hoop op een goede afloop. Maar opeens speelde Chris weer zoals hij dat normaliter doet en hij liep de achterstand punt voor punt in en dwong de verbouwereerde Rob met 11-8 tot het spelen van een 5e game. Rob kon zich niet nog een keer voldoende oppeppen en moest de winst met 11-7 aan Chris laten.

Team 8 had voor het eerst na vele seizoenen in deze samenstelling een overwinning geboekt. Een historisch moment. Dat Eef daarna nog even afgedroogd zou worden door Dominic, kon de pret niet drukken. Maar anders dan in hun vorige treffen ontstond er zowaar een wedstrijd. Na in de 1e game een beetje aan de kromme slagen van zijn tegenstander te zijn gewend, nam Eef brutaal het heft in handen en had zelfs het lef om een gamepoint te versieren. Dat de 2e game toch nog met 13-11 verloren ging was zeker geen schande en ook het niveau in de 3e game was naar volle tevredenheid van uw verslaggever. Nog 2 competitieronden, wie weet waartoe Team 8 nog in staat is. U leest het op deze plaats.

 

To top