Nederlaag Team 8 valt iets te hoog uit.

Kreten als die in de titel hoor je heel vaak. Wel te begrijpen, maar voor hetzelfde geld kun je het flauwe kul noemen. Nu, vooruit dan: je staat in de vijfde game op 9-9 en je tegenstander retourneert jouw service twee keer met een net- of randbal. Dan is het sympathiek van de winnende partij als die zegt dat het onverdiend was.

Zo, de frustratie is weer enigszins weggeschreven. Dan nu de wedstrijd waar het om gaat, te weten Midstars 5 tegen GTTC 8 op vrijdag 23 februari in Middelstum. Het thuisteam trad aan met Guus Mulder, Eltjo Venema en invaller Pascal Mik (die in de vierde klasse speelt).Piet van Gijssel begon tegen Guus desastreus : 1-11. Door iets behoudender te spelen ging het daarna wel beter, maar verder dan twee keer 5-11 kwam Piet niet, vooral omdat Guus op slimme wijze van zijn noppen gebruik maakte en Piet de fouten liet slaan. Chris van Boetzelaer maakte het daarna tegen Eltjo onnodig spannend. Op het oog veel beter spelend dan zijn tegenstander werd het 11-9, 11-9, 14-12 voor de altijd zeer beheerst spelende GTTC’er. tegen Pascal achtte Eef Schuls zich niet bij voorbaat kansloos, ook al had Pascal wel een iets hogere rating. Maar de nog maar een paar jaar spelende jongeling maakte met gevarieerd spel snel een einde aan de illusie: 8-11, 5-11, 5-11.

Het dubbelspel werd een gemakkelijke prooi voor Midstars. Chris en Piet waren alleen in de derde game gelijkwaardig aan het duo Guus en Eltjo: 6-11, 6-11. 14-16. Tegen Eltjo begon Piet zeer voortvarend en stond snel met 2-o in games voor. Maar opeens haperde er iets aan zijn spel en draaide het toch wel onverwacht uit op een vijfde game, waarin het krachtsverschil opeens weer overduidelijk tot uiting kwam: 11-7, 11-5, 8-11, 7-11, 11-3. Piet heeft vaker zo’n dipje in zijn spel, maar in paniek raakt hij nooit en vindt bijna altijd weer de juiste weg.

Halverwege 3-2 voor Midstars. De allergie voor noppen maakte Eef kansloos tegen Guus. Door ogenschijnlijk kansrijke ballen te missen als gevolg van het voor hem raadselachtige effect werden door hem in de eerste games slecht 5 respectievelijk 4 punten gescoord. In de derde game (natuurlijk veel te laat) toch maar eens iets anders proberen; door niet langer continu de aanval te zoeken maar heel passief het balletje terugbrengen en het de tegenstander gunnen om ook een fout te slaan schopte Eef het tot een 8-5 voorsprong. Verder liet Guus het niet komen en haalde zonder veel moeite de derde game alsnog binnen (8-11). Chris begon overtuigend tegen Pascal, maar hield dit niet vol tegen zijn hard meppende opponent: 11-8, 7-11, 6-11, 7-11.

Tegen Eltjo leek Eef op winst af te stevenen en dat leek niet geheel onwaarschijnlijk toen de aan elkaar gewaagde matadoren een stand van 9-11, 12-10, 9-11, 11-9 en 9-6 in het voordeel van Eef op het scorebord hadden gezet. Toch ging het nog mis voor de Groninger, o.a. door zwak serveren en een net- en een randbal in Eltjo’s voordeel. De game ging met 12-10 naar Eltjo die de gelukkigste was in een heel fraaie en spannende partij. Of moet hier worden gesproken van blijdschap in plaats van geluk ? Gezien de titel en de inleiding van dit verhaal lijkt me dat de juiste omschrijving.   Maar wat vooral telt is de enorme spelvreugde die beiden gedurende de wedstrijd hadden.

Piet begon tegen Pascal weer veel te onstuimig: 2-11 ! Maar weer wist hij de knop op tijd om te zetten: 14-12, 11-8. Pascal wist echter de spanning weer terug te brengen (8-11) en een minieme winst in de vijfde game (12-10) leverde Piet zijn tweede winstpartij van de avond op. De slotpartij van Chris tegen Guus ging als die van Eef en Piet tegen de man die heel recent op noppen is overgestapt. Alleen met passief spel was er voor Chris iets te verdienen. En hoewel Chris de meeste weerstand kon bieden tegen Guus, ging de partij toch duidelijk verloren : 5-11, 10-12, 8-11.

Een wedstrijduitslag dus van 7-3 voor Midstars en deze uitslag is terecht, want de spelers hebben het allemaal zelf gedaan en er waren geen foute beslissingen van een jury of arbiter die hierop van invloed waren. Team 8 moet zich zien te revancheren in de return, in weer dezelfde sportieve en gezellige sfeer.

 

 

 

 

To top