Team 6 kanonnenvoer in inhaalwedstrijd.

Omdat de uitwedstrijd tegen TALO 2 op 29 september niet door kon gaan wegens gebrek aan vervoer, werd deze in de Herfstvakantie ingehaald op donderdag 21 oktober. Het ervaren trio Paul Putman, Henk Kruidhof en Eef Schuls had de taak om na 4 nederlagen de eerste overwinning voor team 6 te scoren, hoewel we ook al wel blij zouden zijn met een gelijk spel. TALO trad aan met het sterke duo Hepko Hogewerf en Bert Jager, terwijl aanstormend talent Dirk Hogewerf (inderdaad, de zoon van) het team completeerde.

Paul bood de technisch fraai spelende Hepko goed tegenstand, kreeg ook wel kansen op gamewinst, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind met 9-11, 8-11 en 7-11. De partij tussen Henk en Dirk was een herhaling van de wedstrijd in het voorjaar van 2020. Na winst in de eerste game verloor Henk toen met 3-1. Nu werd het een duplicaat van dit treffen, want hoewel Henk goed weerstand bood tegen de veel sterker geworden junior, verloor hij wederom met 3-1 (11-9, 5-11, 5-11, 5-11). Tegen de bij 4 verenigingen (waarvan bij 2 ook competitie-) spelende Bert Jager wist Eef gedurende de eerste helft van de eerste game totaal niet wat hij moest uitrichten tegen de effectvolle ballen van zijn linkshandige tegenstander. Een tussenstand van 1-8 kondigde een debacle aan. Twee keer in ruim anderhalf jaar een batje in handen hebben gehad leek genadeloos te worden afgestraft. Toch wist Eef zijn spel enigszins te herstellen en van de laatste 8 punten pakte hij er 5. Dit gaf de burger moed en heel brutaal nam de veteraan af en toe zelfs een voorsprong in de tweede game. Dat deze uiteindelijk toch verloren ging was niet echt verrassend en in de derde game leidden te veel onvoorzichtigheden tot een snel einde. (6-11, 9-11, 4-11).

Het dubbel Paul/Henk had in vorige wedstrijden al een goede indruk achter gelaten en ook nu ging het tegen het veel sterker geachte duo Hepko/Bert zeer verdienstelijk. Na een 9-9 tussenstand ging de 1e game mede door een service op de verkeerde helft nipt verloren. De tweede game liet grandioos spel zien dat leidde tot een verdiende winst met 11-5. Na een spannende strijd met 3 service-fouten van beide duo’s, pakte TALO ietwat gelukkig  de 3e game. Dit kwam het GTTC-duo niet meer te boven en was de vierde game een formaliteit. (9-11, 11-5, 9-11, 6-11). Dat Dirk in korte tijd veel progressie heeft geboekt liet hij zien in zijn treffen met Paul. de eerste en tweede game gingen met goed spel van beide kanten naar het jonge talent. Maar Paul kreeg zijn spel weer onder controle met als resultaat overtuigende winst van de belangrijke derde game. Maar mede door goede coaching wist Dirk het spel weer onder controle te krijgen en gedesillusioneerd besloot Paul met de zwakste game van de avond. (8-11, 7-11, 11-6, 1-11). Tegen Hepko speelde Eef niet onverdienstelijk, hetgeen een gelijkwaardige strijd tot resultaat had. Na verlies met klein verschil van de eerste twee games leken de kansen in de derde game om te keren. Maar game-points waren niet voldoende en in de verlenging greep Hepko de toch wel verdiende winst. (8-11, 7-11, 12-14).

Henk speelde voor de derde keer tegen Bert. De vorige twee confrontaties werden duidelijk gewonnen door Bert, die een 271 punten hogere rating heeft dan Henk. Volgens de tafeltenniswetten is dit slechts heel zelden aanleiding tot een grote verrassing. Zo ook nu. Henk deed wat hij kon, maar meer dan 15 punten kon hij niet op zijn naam schrijven. (6-11, 4-11, 5-11). Eef had in het voorjaar van 2020 al eens tegen Dirk gespeeld en won toen overtuigend met 3-0. Dat leek nu ook te gaan gebeuren na winst met 11-2 en 11-5. Bij een tussenstand van 9-7 in de derde game begon Eef echter opeens te prutsen met zijn service en de elke game sterker spelende Dirk pakte verrassend de 3e game. Goed luisterend naar coach Ivo Lint speelde hij totaal anders dan in het begin van deze merkwaardige wedstrijd en na ruime winst in de 4e game wist hij een beslissende vijfde game af te dwingen. Deze ging lang gelijk op, maar had uiteindelijk toch wel heel verrassend Dirk als trotse winnaar. (11-2, 11-5, 9-11, 5-11, 8-11).

Het zou toch niet, weer een 10-0 nederlaag voor Team 6 ? Met nog twee zware partijen voor de boeg leek het wel die kant op te gaan. Maar Paul dacht daar tegen de sterke Bert anders over en pakte brutaal een voorsprong. Helaas kon hij deze ondanks goed spel niet vast houden. Ook in de tweede game pakte Paul genoeg punten om het spannend te houden, maar toch ging ook deze naar de hard meppende Bert. Teleurgesteld kon Paul in de derde game niet meer zijn optimale spel laten zien.(11-13, 8-11, 2-11). Maar al op 5 november speelt team 6 thuis tegen Talo 2 en zijn er nieuwe kansen. Henk besloot de avond tegen Hepko en na een matig begin speelde hij niet onverdienstelijk. Winst was echter iets te hoog gegrepen. (3-11, 9-11, 7-11).

Een nederlaag met 10-0,  een score van 30-5 in games, een verdeling van alle gescoorde punten van 324 tegen 215.                                                  Verdorie, ik kan er nog wel meer statistieken tegenaan gooien, maar veel beter zal het niet worden. We moeten er mee leren leven dat (vooral door Corona) het aantal competitiespelers enorm is afgenomen, waardoor er teams van zeer uiteenlopende sterkte bij elkaar in een poule ingedeeld zijn. Hopelijk komt er gauw een einde aan deze vervelende toestand. Het zou helpen als iedereen gevaccineerd zou zijn.

 

 

 

 

 

To top