Team 7 verslaat koploper.

Vrijdagavond 15 november ondernamen Horia Niculescu, Paul Putman en Eef Schuls namens Team 7 de reis naar Finsterwolde om daar de degens te kruisen met koploper Oldambt 5. Dit sterke team had in Groningen met 8-2 gewonnen van Team 7, dat toen met Axel Jellema aantrad i.p.v. met Horia. Laatstgenoemde opende het bal tegen Jacques Duys en moest er nog even inkomen na een tijdje in Roemenië te hebben vertoefd. Maar verder dan verlies van de eerste game liet de kopman van Team 7 het niet komen. (8-11, 11-8, 12-10, 11-7). Daarna was het Eef die weer eens mocht proberen tegen de noppen van Jan-Pieter Nuninga een dragelijk resultaat te scoren. Hij had zich voorgenomen er nu eens een serieuze poging van te maken, maar het begin was abominabel en al gauw stond er een 8-2 achterstand op het scoreboard. Maar langzamerhand verdween het krachtsverschil en pakte Eef nog 23 punten en Jan-Pieter nog 25. Dit resulteerde in 8-11, 9-11 en 8-11, veruit het beste resultaat dat Eef in jaren tegen zijn Angstgegner heeft behaald. Tegen het op papier zwakste lid van Oldambt, te weten Hirma van der Veen,  lukte het Paul niet om zich te onttrekken aan het zig-zag geschuif van zijn tegenstandster en een roemloze nederlaag dreigde. Maar net op tijd schakelde Paul over op spel met meer topspin en liet een wanhopige Hirma in het stof bijten. (9-11, 6-11, 11-4, 11-7, 11-7).

Het gelegenheidsdubbel Horia/Eef bakte er in de eerste en tweede game helemaal niets van tegen het veel sterkere duo Jacques/Jan-Pieter. Maar toen Eef op verzoek van Horia meer met topspin ging serveren, knalde Horia de returns met bijna de geluidssnelheid terug op de tafelhelft van onze verblufte tegenstanders. Toen Eef dit ook ging doen als Horia serveerde, begon zich een verrassing aan te kondigen, die ook nog eens gepaard ging met prachtige rally’s die steeds vaker op fraaie wijze door het GTTC-duo in punten werden omgezet. (3-11, 8-11, 11-9, 12-10, 13-11).

Horia behaalde een reguliere overwinning op Jan-Pieter, waarbij het leek of laatstgenoemde meer last dan voordeel van zijn materiaal had. (11-8, 11-8, 10-12, 11-7). Paul zorgde voor een zeer verrassende score tegen Jacques, want hij gunde deze ervaren rot in het vak slechts 16 puntjes in drie games (11-6, 11-6, 11-4). Eef, die al vele malen tegen Hirma heeft gespeeld en nog nooit verloren, kreeg het direct al moeilijker dan hij had verwacht en gehoopt. De eerste game ging na wisselende tussenstanden naar de schuifprinses uit Oost- Groningen. Maar nadat Eef wat minder meeging in het spelpatroon van zijn tegenstandster, werd het weer een match zoals alle vorige. Vooral de harde service naar de backhand levert Hirma te veel problemen op om meer potjes te winnen. (10-12, 11-6, 11-5, 11-8).

Paul, die zo verraste tegen Jacques, leek dit pronkstukje tegen Jan-Pieter helaas niet te kunnen herhalen, getuige het pak rammel dat hij in de eerste twee games kreeg. Op advies van zijn teamgenoten liet Paul zijn weinig succesvolle aanvalsspel varen en legde zich toe op een bijna puur verdedigende variant. Als een machine bracht hij alle ballen rustig terug om te constateren dat het nu Jan-Pieter was die heel vaak faalde bij zijn scoringspogingen. Halverwege de vijfde (!) game was de noppenkoning  zo kapot gespeeld dat hij de handdoek in de ring wierp en al vroegtijdig opgaf. (7-11, 2-11, 13-11, 11-8, 11-4). Het klassenverschil tussen Horia en Hirma is te groot om een spannend verloop van de match te kunnen verwachten en alleen omdat Horia wat gas terugnam in de derde game hield Hirma nog een beetje hoop op een toch nog te behalen overwinning gedurende dit ook nu weer zeer gezellige en sportieve treffen.

Eef zag voor zijn partij tegen Jacques de bui al hangen, want in het dubbel had hij enigszins last van diens effectvolle services. En zijn vrees kwam uit, want te veel punten gingen naar Jacques omdat de vanaf de Varie-spin-rubbers naar buiten draaiende ballen voor Eef een te groot probleem opleverden, waardoor de gelijkwaardigheid in de rally’s teniet werd gedaan. (6-11, 9-11, 6-11).

Hoe dan ook, een fantastische prestatie van Team 9, een forse overwinning op de koploper in haar sterkste opstelling. Horia en Paul ongeslagen, Eef een winstpartij in de singles en winst in het dubbelspel. Degradatiegevaar zal na deze krachttoer wel verdreven zijn. Nog twee rondes tegen de nrs. 3 en 5 en dit seizoen mag geslaagd genoemd worden naar mijn mening.

 

To top