Team 8 overtreft bijna zichzelf.

Vrijdagavond 28 september, team 8 staat voor de moeilijke taak om tegen koploper DOTO 4 voldoende punten te scoren om van de laatste plaats af te komen. Na de openingspartij van a tegen x stond team 8 echter zowaar met 1-0 voor. a had weinig last van de armen als molenwieken van x en klaarde de klus in 4 games: 13-11, 5-11, 11-5 en 12-10. Nee, een verslag schrijven waarmee je geen gedonder met de nieuwe wet op de privacy kunt krijgen is shit. Daarom maar even aan alle spelers gevraagd of zij er geen bezwaar tegen hebben om met naam te worden genoemd. Dat hadden ze gelukkig niet, zodat ik u kan melden dat het Piet van Gijssel was die ondanks een te onstuimige 2e game de boomlange Durjen van der Velde in het stof liet bijten.

Chris van Boetzelaer had daarna niet echt winstkansen tegen de zeer sterke Kevin Niestijl, die zijn kwaliteiten al eens in de 2e klasse heeft gedemonstreerd. De cijfers: 6-11, 5-11, 11-8, 8-11.  Het spel van Chris maakte echter wel indruk en bood perspectieven voor de overige partijen.

Tegen de oude rot Onno Bosman won Eef Schuls zeer verrassend de eerste game met 11-9. Onno zette met twee keer 11-6 alles weer in de juiste verhoudingen. Maar de wonderen zijn de wereld zeker nog niet uit als je ziet hoe Eef na een bijna perfecte 4e game (11-6) een totaal onverwachte 5e game uit het vuur sleepte. Soeverein tikte en schoof Onno zich naar matchpoint bij 10-5. Houdini zou jaloers geweest zijn als hij had gezien hoe de zege toch nog bij de dolblije GTTC-er terecht kwam (13-11).

Het dubbelspel heeft Team 8 tot nu toe maar weinig opgeleverd. En ook nu waren Piet en Chris niet in staat om er iets leuks van te maken en zij lieten de eer met 5-11, 11-13 en 3-11 aan Kevin en Durjen. Maar de tussenstand van 2-2 was een pleister op de wonde.

In een van de beste partijen die ik ooit van Chris heb gezien versloeg hij Durjen (die ook vele malen zijn bewondering uitsprak over de prachtige scores van Chris) in 3 games. Was de eerste nog spannend (12-10), in de tweede liet hij zijn wanhopige tegenstander alle hoeken van de tafel zien (11-2). Tot 8-2 verliep de derde game al net zo, tot een opleving van Durjen de spanning even terug bracht en er opeens 10-10 op het scorebord stond. Verder liet Chris het echter niet komen (12-10).

Piet kreeg tegen Onno vrij snel door hoe hij  moest reageren op de extreem sterke backspin van zijn tegenstander. Na 11-6, 7-11, 11-8 en 11-5 kon Piet zijn tweede zege van de avond in zijn zak steken en schonk hij Team 8 een zeer verrassende 4-2 tussenstand. De partij tussen Eef en Kevin was er eentje met een zeer zichtbaar klassenverschil. Alleen in de derde game trad er enige gewenning op en werd de vreemde service van de DOTO-er wat vaker terug gebracht. Maar meer dan 5-11, 3-11 en 8-11 zat er tegen de consequent om zijn forehand lopende Soebboerder (stond achter op zijn shirt) niet in.

Chris zette zijn opmars voort, nu tegen Onno, die ook niet het juiste wapen vond om hem serieus te bedreigen. Het op een snelle 3-gamer afstevenende duel kende in de 3e game even een onverwachte opleving van Onno, maar met 11-5, 11-9, 10-12 en 11-7 liet Chris zien dat alleen hij recht had op de overwinning.

De tweede 5-gamer van de avond kwam wederom op naam van Eef, in dit geval tegen Durjen. En weer werd het een thriller, met winstkansen voor de outsider tot 8-9 in de 5e game. Daarvoor wisselden de kansen voortdurend en na 11-9 8-11, 7-11 en 11-6 hadden beiden precies even vaak gescoord. Maar bij genoemde stand van 8-9 miste Eef een zeer kansrijke bal en hij kwam daarna het matchpoint tegen niet meer te boven (8-11). Deze gebeurtenis werd voor mij de aanleiding voor de titel boven dit verslag.

Ook Piet kon tegen Kevin geen potten breken waardoor laatstgenoemde jongeling als enige ongeslagen bleef. Een uitslag van 5-5 is echter zeker niet slecht te noemen en houdt ons in de race om de laatste plaats te ontlopen. Qua verliespunten zijn we niet laatste, maar hoe de werkelijke stand is zal pas blijken als de afgelaste wedstrijd tegen Argus 5 (dat tegen ons geen team op de been kon brengen) is ingehaald. Ik houd u op deze plaats op de hoogte.

 

To top