Team 8 speelt vervroegd Sinterklaas in Yde.

Donderdagavond 1 november begaf team 8 zich voor de 7e competitiewedstrijd naar Yde om The Batswingers 3 een paar punten af te snoepen. Speelde in de eerste wedstrijd Piet van Gijssel (goed voor 2 winstpartijen) mee bij Team 8, nu moest Eef Schuls proberen deze prestatie minstens te evenaren. Chris van Boetzelaer (goed voor 2 winstpartijen in het eerste duel) en Axel Jellema verdedigden wederom de kleuren van GTTC. Helaas ontbrak bij de thuisclub de sympathieke tweehandige Romano Beijk, wat des te vervelender was omdat er geen vervanger voor hem was.

Chris speelde in de eerste partij van de avond zulk subliem tafeltennis, dat Bart Nieuwold, toch echt geen kleine jongen, geen moment aan een overwinning mocht denken.  Zijn gevaarlijkste wapen, de harde forehand smash, wist Chris slim onschadelijk te maken door vooral de backhand te bestoken. Resultaat: 11-6, 11-8 en 11-9 voor Chris. Michiel Harms leek daarna snel korte metten te maken met Axel (6-11), maar na de eerste game ontstond er plotseling een totaal ander beeld: Axel was in het verdere verloop van de wedstrijd gelijkwaardig aan de vaak ver van tafel staande hardhitter. Mede door foute services op cruciale momenten en andere pech liet Axel zijn opponent ontsnappen (9-11, 10-12 !!!)

Eef dacht tegen Bart op dezelfde manier voor de winst te gaan als Chris. Maar daar kwam aanvankelijk niets van terecht, gezien de dramatische uitslag van de eerste game: 1-11 ! Vaak zullen zulke cijfers een speler zodanig ontmoedigen dat ze er verder ook niet veel meer van bakken. Maar Eef vond zich vreemd genoeg helemaal niet de mindere, wel de dommere. Eenvoudig wat meer contra-slagen op de backhand leek voldoende om er weer een wedstrijd van te maken. Ondanks verlies met 11-7 achtte hij zich niet kansloos en maakte dat duidelijk door de 3e game met 11-6 te winnen. Een te grote achterstand in de 4e game kon echter niet meer worden gladgestreken en met 6-11 kwam er een eind aan dit ongewone treffen.

Team 8 had tot nu toe alle dubbelspellen verloren. Omdat er maar 2 enkels op het programma stonden, durfde Eef het wel een keer aan om ondanks een chronische knieblessure het een keer te proberen. Samen met Chris ging het niet eens slecht; wat heet, tegen de sterk favoriete Batswingers werden brutaal de eerste twee games gewonnen: 11-8, 11-7. Helaas serveerde Eef in de derde game bij een stand van 9-8 verkeerd en mede daardoor werd deze game met 11-9 verloren. Bart en Michiel roken bloed en wonnen ook de 4e game, hoewel krap met 11-8. Daarmee was bij Eef en Chris de pijp leeg en na verlies van de vijfde game met 11-3 werd begrijpelijk even getreurd over de gemiste kans op een verrassende eerste overwinning in het dubbelspel.

Verreweg de gekste partij was die tussen Chris en Michiel. Na een 10-5 voorsprong in de eerste game verloor Chris met 13-11. De tweede game won hij met 13-11. De derde verloor hij weer met 11-9. De vierde leverde hem weer een voorsprong op van 10-5, maar weer wist de vasthoudende Michiel de game alsnog binnen te slepen met 13-11. Behalve het scoreverloop was ook het spel vermeldenswaardig. De meeste rally’s bestonden uit slagen die van ver achter de tafel werden uitgewisseld, waarbij die van Michiel veel effect bevatten. De man met de enorme baard beheerste dit spelletje net iets beter dan Chris., die naar het eind van de wedstrijd zich behoorlijk vermoeid ging voelen.

Ook de partij tussen Axel en Bart paste weer in het verhaal van deze avond. Bart won de eerste game met 11-9, mede door enkele simpele foutjes van Axel, die zich in de tweede game revancheerde met 11-9. In de derde game was alles mogelijk en gezegd kan worden dat de gelukkigste won. Of was het de winnaar die het gelukkigst was ? Hoe het ook zij, Bart was er blij mee en Chris was zodanig van slag dat hij in de vierde game nog maar weinig ballen goed raakte, waardoor de winst met 11-6 naar Bart ging.

De slotpartij tussen Eef en Michiel ging er om of het deze avond een gelijk spel zou worden of dat Batswingers zou winnen, wat met slechts 2 spelers natuurlijk een mooie prestatie zou zijn. Er ontstond wederom een partij waarbij beide spelers meestal heel ver van de tafel af stonden. Dit mag dan wel de favoriete spelstijl zijn van Michiel, ook Eef is niet onbedreven in dit spelletje dat hem sterk doet denken aan de zustersport tennis die hij ook redelijk beheerst. De eerste game ging met 11-7 naar de 71-jarige GTTC’er die opeens besefte waarom Chris zo vermoeid was tijdens zijn optreden tegen de “Muur in de verte”. Met dezelfde cijfers ging de tweede game naar Michiel. Na 9-9 werd het uiteindelijk 11-9 voor Michiel in de derde game, waarna in de 4e game duidelijk was dat hij het tennissen via een tafel als beste beheerst; vooral het gevoelige effect dat hij de ballen meegeeft was hier debet aan.

Er werden 27 games gespeeld. Team 8 verloor er 18. Daarvan werden er 9 verloren met 2 punten verschil. Deze scoreboardjournalistiek toont duidelijk dat er ondanks de duidelijke nederlaag die Team 8 heeft geleden, er wel degelijk sprake is geweest van spanning.

Nog 3 wedstrijden te gaan. Ik denk dat we het onze tegenstanders af en toe behoorlijk moeilijk kunnen maken. Hopelijk spelen we daarbij niet zo vaak voor Sinterklaas als op deze avond.

Op deze plaats leest u er meer over.

To top