TWEEDE PLAATS Lukas Petzinger in… Maasbracht?!

Afgelopen zondag was het Jeugdranglijsttoernooi in Maasbracht. Een kleine drie uur rijden betekende dat er om 5:45 uur (!) vanaf de zaal van GTTC vertrokken moest worden. De slaperige ogen ten spijt werd met passie meegezongen met een veelzijdig muziekrepertoire. Een genot voor het autoblik, en het was een zonde dat de autoruiten voor de overige verkeersdeelnemers gesloten bleven.

In Maasbracht werd als vanouds begonnen met een warming-up. Vier rondjes parkeerplaats, sprongoefeningen en sprints (mét uitstekende winst voor Hidde). Eenmaal binnen was Lukas zijn schoen vergeten. Toch niet. Toch wel. Niet, dus. Er kon worden ingespeeld: Lukas Petzinger en Hidde Smidt en naast hen Erik (coach) en Guus van der Horst. Alle jongens kwamen uit in de jongens kadettencategorie. Erik coachte Guus en ik Lukas en Hidde.

Lukas wist alle potten in zijn poule te winnen. Soms was het aanzetten geblazen, maar de winst kwam nooit echt in gevaar. De uitdaging was toch om de wedstrijdfocus op scherp te houden – en al helemaal voor het vervolgtoernooi. De kwartfinale en halve finale waren twee wedstrijden over vijf games. Procesdoel was het hele toernooi hetzelfde: blijf topspin inzetten. Dat hangt natuurlijk ook samen met dat durven blijven doen. In de finale was een Franse vriend hem te slim af, maar… ER ZIJN WEER MOOIE STAPPEN GEZET!

Hidde en Guus streden in de poulefase dapper mee. Op Instagram (gttcgroningen) kunt u lezen dat Hidde vindt dat hij goed gespeeld heeft, maar het resultaat in gewonnen partijen nog niet goed vindt. AANHOUDER WINT, HIDDE! Erik en ik zagen echt al weer verbeteringen ten opzichte van het vorige toernooi. Guus zegt er dat hij redelijk gespeeld heeft, maar dat hij meer had moeten winnen. In de auto hadden we zo nog een leuk gesprek over spanning en dan het verschil tussen competitie en toernooien.

Bij de La Place (het had van Lukas ook in Limburg kunnen zijn) hadden we een culinaire tussenstop. Inzichten: Guus gaat een kunstopleiding doen; vraagt u hem vooral naar wat je met lege flesjes, stokjes en bananenschillen kunt doen. Hidde boven een kom met noedels levert prachtige wildlife-foto’s op: een collector’s item!. Als Guus in de ene hand een kom heeft en in de andere niet, zegt ie Wel-kom en Geen-kom. Lukas vindt tomaten niets voor vegetariërs (vleestomaten op bord achter onze eettafel).

In de auto was het grootste succes ‘Telkens Weer’ van Willeke Alberti. Er werd als gekken meegejoeld, maar ik heb het vermoeden dat dat vooral was om te voorkomen dat Willeke verstaanbaar zou worden. Het kan haast niet anders dan dat de heren komende dinsdag op de training geen stem meer overhebben. Ik ben benieuwd.

Om 22:45 uur in bed. Ka-pot. Maar wat een leuke dag was het weer.

Op naar Hoorn, zaterdag 14 en zondag 15 oktober! Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

 

To top