Argus – GTTC (13 oktober)

Je hebt zo van die vragen. Wonen we nu in Nederland of Holland? Het eerste antwoord lijkt correct, maar niettemin werd op 13 oktober 1919 beslist dat ons land de H toegewezen kreeg als beginletter voor de identificatie van nationale vliegtuigen.

Nog een prangende vraag: Hoe lang bestaat de Zuidlaarder paardenmarkt al? Al meer dan achthonderd jaar. Die mijlpaal werd overigens gehaald op 13 oktober 2000 én opgeleukt met de onthulling van een monument.

Nog eentje dan: Hoe gaat het met Julius Gubenko? Goed, zo zou je zeggen. Hij vierde op 13 oktober jl. zijn 93e verjaardag. We kennen hem trouwens beter onder zijn artiestennaam Terry Gibbs, één van de grootste jazzmuzikanten uit de Verenigde Staten.

De oplettende lezer zal ongetwijfeld de overeenkomst tussen de drie voorafgaande vragen opgemerkt hebben: de datum 13 oktober komt in alle antwoorden voor. Wij gaan in dit wedstrijdverslag in op de volgende vraag, die eveneens aansluit bij deze datum: Hoe verging het GTTC 10 in Harkstede op 13 oktober, in de clash met medekoploper Argus?

Wat betreft de eerste wedstrijd: die verliep voorspoedig. Weliswaar had Jacco niet meteen een antwoord op een in de tweede game met meer durf spelende Abel, maar liet hij zich niet van de wijs brengen door de forse nederlaag in die game: 11-9, 2-11, 11-5, 11-5. Tim had zijn koffie net op en trad aan tegen Roos, die bij de onthulling van eerder genoemd monument nog niet eens op deze aardbol rondliep. Ondanks de cafeïne stond hij binnen de kortste keren met 2-0 achter. Het tij keerde in game 3: iets verzorgder spelen leverde winst op. In de game daarna komt hij op een 10-8 achterstand en dus matchpoint tegen te staan, maar deze worden weggewerkt en een vijfde game moet dan de beslissing brengen. Tim weet de snel verkregen 5-1 voorsprong niet vast te houden, door – onhandig genoeg – té voorzichtig te gaan spelen. Roos profiteert hiervan en maakt na de 8-8 tussenstand de benodigde drie punten op rij.

Ook Hosain maakt er een lange openingswedstrijd van. Het gaat heen en weer in de spannende pot tegen Lars, maar uiteindelijk trekt hij aan het kortste eind: 11-7, 10-12, 5-11, 11-6, 4-11.

De dubbel lijkt snel beslist te zijn: Hosain en Tim pakken de eerste twee games met 11-6 en 11-7. Ze verliezen de derde en vierde vrij onnodig, maar zijn op tijd weer bij de les en bepalen de tussenstand op 2-2. Vervolgens gaat de tot dan toe nog ongeslagen Roos ten onder tegen Jacco en weet Hosain het spel van Abel fraai te ontregelen; 4-2 dus.

Het gameverloop in de wedstrijd tussen Tim en Lars is bijzonder opvallend: 6-11, 11-6, 2-11 (!), 12-10. In de vijfde game speelt Tim (weer) behoudend, maar waar dit in zijn eerste wedstrijd zijn Waterloo betekende, is het nu de beste oplossing: Lars slaat vrijwel alles over tafel: 11-1.

Na deze drie overwinningen volgen helaas voor het GTTC-trio drie nederlagen: Roos walst over Hosain heen (voor de goede orde: dit is figuurlijk bedoeld), Jacco komt knap terug van een 2-0 achterstand tegen Lars maar moet in de 5e toch het onderspit delven en Tim is in de rond middernacht aangevangen wedstrijd tegen Abel niet meer bij machte fatsoenlijk tafeltennis af te leveren én merkt terloops op dat hij óp vrijdag de dertiende weinig te klagen had over geluk in het spel, maar dat na twaalf uur hem de netballen om de oren vlogen.

Zo blijven Argus en GTTC op gelijke hoogte, maar bovenaan staan is er niet meer bij: The Batswingers wonnen met 6-4 van Oldambt en staan aan kop, met 1 punt verschil. Het is een realistisch scenario dat de strijd om het kampioenschap in de laatste wedstrijd beslist zal gaan worden.

Nu eerst een weekje vakantie; vrijdag 3 november pakken we de tweede competitiehelft op met een thuiswedstrijd tegen WTTC.

To top