B-licentie Lennart ‘Caprio’ van der Glas!

Afgelopen zaterdag vertrok ik met Lennart, Hidde, Guus en coach-supporter Pelle naar Tilburg. Het was een ‘vroegertje’: om 6:10 uur zaten we in de auto. Oké, 6:15 uur, omdat ik moest krabben en daardoor… Nu geef ik een excuus – slecht voorbeeld voor de sporters… Ik was gewoon te laat en dat is me ingewreven ook. Gelukkig was de de sfeer in één minuut hersteld. We hadden ook nog even te gaan.

Even voor negenen kwamen we aan in Tilburg. Guus verpulverde iedereen in de poulefase, maar kwam in de eerste vervolgronde iemand tegen die net even wat degelijker speelde. Tops: diep zitten bij ontvangst en inzet van FH-topspin. Tips: kansen tegen blokkers pakken en gewicht naar voren bij BH-flip (mooi voor in de training). Voor Hidde was het de dag waarop ik hem voor het meest een spelsysteem zag spelen: diepe service op elleboog en op rotatie spelen bij ontvangst. Dat ging soms goed (prima winstpartij) en soms wat minder, maar volgens mij was het voor Hidde een heel nuttige dag.

Het grootste succes kwam toch wel op naam van Lennart. Lennart is nog niet eens een jaar bezig met het leren spelen als een verdediger. In de poulefase verloor hij alleen zijn laatste partij, de andere partijen werden glansrijk gewonnen. In het vervolgtoernooi was alleen de halve finale een spannende. Deze wist hij in vijven te winnen. Over het algemeen genoeg positieve dingen gezien: de FH-aanval werd vroeg genomen (‘bijten’), er werd gaandeweg steeds scherper gespreid over de tafel (niet alleen op midden) en na de service stond Lennart snel klaar om ofwel een verdedigende ofwel een aanvallende slag met kwaliteit te spelen. De finalepartij was een snelle 3-0-overwinning.

Hiermee heeft Lennart – net als zijn twee klas- en teamgenoten Pelle en Boaz – nu een B-licentie. Lennart is de vijfde GTTC-jeugdspeler met een B-licentie. Dat smaakt zeker naar meer.

De terugweg was lang, maar ook erg gezellig. Bij Apeldoorn aten we nog wat na, nadat het Van der Valk op Papendal tot acht uur bleek te zijn volgeboekt. Het onvolprezen topnummer ‘Puf’ van Deff Rhymz van eind jaren ’90 heeft een onuitwisbare indruk gemaakt gedurende de lange weg naar huis  (zie Instagram voor een korte audio-opname).

Volgende halte: Assen op 14 (B-toernooi) en 15 december (Jeugdranglijsttoernooi).

To top