Geslaagde Voorronde NJM!

Vandaag stond de voorronde van het NJM (Nationale Jeugdmeerkampen) in Harkstede op het programma. Bij dit toernooi kan je je plaatsen voor de kwartfinale in Almere. Er deden namens GTTC vijf spelers mee (Lukas Petzinger, Pelle Kuipers, Boaz Lockhorn, Dani Rodriguez Barba en Aristide van Bergeijk) met mij (Wessel) als coach.

 

Na een goede warming-up (mede mogelijk gemaakt door de organisatie) konden we van start. Nadat iedereen zijn meerkamp had afgerond was nog maar één iemand klaar: Lukas. Hij is derde geworden in zijn poule en is daarmee rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinale in Almere!

De andere vier jongens waren op de helft van hun avontuur in Harkstede. Pelle, Boaz en Dani hadden zich geplaatst voor de winnaarspoule. Aristide werd vierde in zijn eerste meerkamp en ging net niet door naar de winnaarspoule. Dit deed hem niets, hij bleef vol passie spelen om ondanks een 0-2 achterstand in games alle wedstrijden in deze poule te winnen!

Ook Pelle, Boaz en Dani speelden erg goed bij hun tweede meerkamp. Bij Dani liep het de hele dag goed en bleef dit ook volhouden. Hij speelde veel lange rally’s waarbij hij door zijn vaste forehand-spin vaak net aan het langste eind trok. Boaz was de hele dag niet helemaal fit waardoor het soms wat minder ging. Toch liet hij, met name op spannende momenten, zien wat hij allemaal in huis heeft. Pelle moest echt in het toernooi groeien. De vurigheid in zijn ogen die ik in de eerste ronde nog niet zag, zag ik gelukkig wel in de tweede ronde.

Pelle, Boaz en Dani zijn alle drie rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinale!! Aristide is 4e reserve waarmee ook hij nog kans maakt om te spelen in Almere.

 

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer vermoeiende maar zeker geslaagde dag!

To top