GTTC 10 wint opnieuw dik van Midstars (24-11-2017)

Na vorige week (opnieuw) met 6-4 van Oldambt te hebben verloren, zijn de kampioenskansen van GTTC 10 behoorlijk geslonken: het team van Jacco, Husain en Tim is teruggevallen naar de derde plaats, met (met nog twee wedstrijden te gaan) een achterstand van vijf punten op koploper The Batswingers. Afgelopen vrijdag werd echter vol zelfvertrouwen afgereisd naar Middelstum: eerder deze competitie werd Midstars met 9-1 verslagen; met een vergelijkbare uitslag zou het er allemaal weer wat beter uit kunnen zien.

Jacco bijt het spits af, wint de eerste twee games van Lianda maar geeft de derde enigszins onnodig weg. In de vierde game stelt hij orde op zaken en zet het eerste punt voor GTTC op het scorebord. Tim is nog niet warm en verliest met duidelijke cijfers zijn eerste game tegen Xander, om daarna in drie spannende games steeds net aan het langste eind te trekken: 11-8, 11-9, 14-12. Husain wint in drie games van Klaas – de speler waar hij thuis nog van verloor wordt solide in drie games verslagen.

Husain en Tim spelen een goede eerste dubbelgame, maar een erg slechte tweede. Het ietwat wisselvallige spel is net niet genoeg voor de winst: 10-12, 11-13. De tweede wedstrijd van Jacco lijkt een kopie te worden van de eerste partij, met twee vrij makkelijke games en een derde die naar zijn ’tegenxander’ dreigt te gaan, maar met 13-11 uiteindelijk nog net binnengehaald wordt: 4-1.

Hosain komt ook met 2-0 voor in games, maar Lianda komt knap terug en een vijfde game moet de beslissing brengen. Deze is juist de minst spannende en wordt door Husain met 11-6 gewonnen. Tim wint de eerste game makkelijk van Klaas (11-4), gaat dan lopen klooien (5-11), maar besluit ruim op tijd weer gewoon te gaan tafeltennissen met geduld én durf: 11-7, 11-2. Vervolgens speelt Hosain zijn (met het dubbelspel meegerekend) derde vijfsetter van de avond: eerst nipte winst (13-11), dan net verlies (9-11), dan weer net wel: 15-13. In de vierde game is hij het helemaal kwijt en verliest met de ontluisterende cijfers van 11-2. Gelukkig heeft hij het beste voor het laatst bewaard en slaat bij 10-10 in de laatste game toe.

Jacco heeft een korte inzinking in zijn wedstrijd tegen Klaas, maar meer dan een game weggeven doet hij niet: 11-7, 5-11, 13-11, 11-7). Het is vervolgens aan Tim om dezelfde einduitslag op de borden te krijgen als in de heenwedstrijd. Hij lijkt daar na twee gewonnen games in te slagen, maar ook nu maakt Lianda de 2-0 achterstand ongedaan. In de laatste game neemt Tim echter een 4-0 voorsprong, die hij niet meer uit handen geeft.

Opnieuw 9 punten tegen een overigens zeer sportief team, dat wellicht meer had verdiend op grond van het getoonde spel. Ondertussen blijkt Argus met dezelfde cijfers te hebben afgerekend tegen, jawel, The Batswingers. Dat betekent dat we laatstgenoemde bíjna kunnen wegstrepen als concurrent voor de titel, maar dat Argus met 2 punten voorsprong op GTTC de laatste speelronde ingaat. In een rechtstreeks duel zal aankomende vrijdag de beslissing vallen.

To top