Guus van der Horst verovert B-licentie

Het was kwart voor zeven ’s ochtends en Guus zit op de stang buiten voor de deur bij GTTC. De zomertijd was een paar uur geleden ingegaan en, ons nog in de ogen wrijvend, reden we naar Zoetermeer. Vandaag was de Ranglijstfinale, maar Zoetermeer was nog ver. Toen ik aangaf dat Guus best nog even kon slapen, was dat niet tegen dovemansoren gericht: vijf minuten later was Guus in dromenland en hoefde ik met een rustig muziekje uit de box mij niet alleen te voelen.

We kwamen even na negenen bij de zaal aan en ik vroeg me af of we toch niet veel te vroeg waren, want er waren zowaar nog plekken op de niet al te grote parkeerplaats. Het bleek niet zo druk te zijn als bij een ranglijsttoernooi: de jongens junioren speelden in twee poules van acht personen. Guus speelde eerste met mij in en het tweede stuk met Kai, zijn latere tegenstander van de dag.

Vooraf bespraken we dat we vandaag vooral zouden letten op de BH-flip die lager moest beginnen als de tegenstander met backspin kort zou serveren en het snel klaar staan na de service om aan te kunnen vallen. Zonder al zijn partijen tot in detail te beschrijven: Guus kwam sterk uit de startblokken, won daarna in vier close games van inspeelvriend Kai en kwam zelfs vanuit achterstand in de vijfde game nog terug tegen een andere tegenstander. Er werden slechts twee partijen verloren: van de nummer één werd in drie games verloren, hoewel hij de laatste game wel in de wedstrijd groeide – helaas net te laat. De laatste partij werd ook verloren en ik vermoed dat waarschijnlijk de vermoeidheid er op dat moment ook al wat ingeslopen was.

We zitten op de bank en ik had even daarvoor gehoord dat de nummers één en twee per poule een B-licentie zouden krijgen. Het kwam aan op de laatste partij tussen de nummer één en Kai. Als Kai zou winnen, dan zou er een driehoek komen waarbij de jongens evenveel hadden gewonnen en onderlinge games zouden worden geteld om een winnaar te kunnen aanwijzen. Het kwam gelukkig niet zo ver, want de nummer één won. Daarmee heeft Guus nu ook een B-licentie gewonnen. Nu kunnen Guus en Lukas samen naar de B-toernooien.

Op de parkeerplaats werd een foto geschoten van Guus. Bij gebrek aan een prijs bedacht Guus om van strootjes een B te maken. Doordat we bekenden op de parkeerplaats tegenkwamen, duurde het nemen van de foto wat langer en moest Guus een keer of drie achter strootjes aan rennen, omdat de wind er subtiel een paar weg had geblazen. Dat was – zelfs vanuit mijn ooghoek – leuk om te zien, dus ik praatte op mijn gemak nog wat langer door. Uiteindelijk werd de koning dan toch gekroond.


Tja, artistiek is en blijft ie

De afdeling Noord was goed vertegenwoordigd, zelfs in het verre Zoetermeer. Op de terugweg reden Souv Souv Habibi van Argus en Marijke van Oldambt met ons mee; scheelde hen een lange treinreis terug naar huis en wij moesten toch die kant op. We aten nog wat bij een Hajé in Gelderland en konden in een lekker zonnetje nagenieten van een lange dag tafeltennis.

To top