Moeizaam begin Team 7.

Team 7 is een nieuw 4e klasse-team. Uit één van onze teams in de 3e klasse kwamen Axel Jellema en Eef Schuls, uit een ander 4e klasse-team kwam Paul Putman en uit een 3e klasse-team van Idefix kwam de sterke Horia Niculescu.

In de openingswedstrijd namen Horia, Paul en Eef het thuis op tegen het sympathieke team 4 van DTTC. In de openingspartij had Horia geen problemen met Gerco de Jong en gaf slecht 15 puntjes weg (11-5, 11-5, 11-5). Tegen de goed spelende Sjoert Vroom had hij het iets moeilijker, maar als het spannend werd wist hij zijn niveau iets te verhogen en zo kwam zijn winst niet in gevaar (9-11, 12-10, 11-9,9-11, 11-9). In de partij tegen de inderdaad jonge Eline de Jong (ja zeker, dochter van Gerco), was het niveauverschil erg groot, maar kon de dapper spelende Eline toch nog 1 punt meer scoren dan haar vader (11-5, 11-5, 11-6).

Het dubbel Horia/Paul was duidelijk niet op elkaar ingespeeld en kreeg tegen Sjoert en Gerco in de eerste game met 11-3 om de oren. Door de rally’s in de volgende games iets langer te maken keerden de kansen en na 11-7, 11-7 en 11-6 ging de winst alsnog naar GTTC.

Paul begon tegen Sjoert niet al te best (4-11), maar onderging daarna een enorme metamorfose, hetgeen resulteerde in het winnen van de volgende twee games (11-8 en 12-10). En hoewel de 4e game verloren ging (bij 9-10 en netbal tegen !) bleef Paul er in geloven, wat leidde tot winst met 11-6 in de beslissende game. Tegen Eline kon Paul vrij eenvoudig zijn favoriete speelwijze hanteren en hoewel Eline steeds beter door kreeg hoe Paul te bestrijden, won Paul overtuigend met  11-6, 11-7 en 11-9. In zijn laatste partij tegen Gerco begon Paul desastreus. maar herstelde zich in de volgende twee games. Te vaak de services met enorm veel backspin van Gerco in het net retourneren, deed Paul echter alsnog de das om (1-11, 12-10, 11-8, 6-11, 8-11).

Ondanks een paar gekneusde ribben besloot Eef toch te spelen en dit euvel in combinatie met 4 maanden zonder tafeltennis maakten dat zijn spel van een bedenkelijk niveau was. Tegen Eline werd de 1e game nog wel gewonnen, maar toen zij de service van Eef wat beter ging retourneren en Eef twee keer een game aan het eind door zijn vingers liet glippen, was het met de vermoeide veteraan gebeurd en ging de overwinning onverwacht maar verdiend naar de talentvolle jonge tegenstandster (11-7, 10-12, 11-13, 5-11).

Tegen Gerco, een op papier veel sterkere opponent, begon Eef op den duur wat beter ingespeeld te raken en pakte zowaar de winst in de eerste game met 2 punten verschil. De tweede verliep al net zo spannend en leverde winst op voor Gerco, ook met een marche van 2 punten. Er ontwikkelde zich zo waar een mooie partij en nu was het weer Eef die met 2 punten verschil de derde game voor zich opeiste. In de vierde game kreeg Remco heel veel opgelegde kansen om door Eef hoog teruggeslagen ballen met de backhand raak te smashen, maar hij miste ze bijna allemaal waardoor er een onverwacht einde aan dit treffen kwam met winst voor Eef (11-9, 12-14, 12-10, 11-3). De laatste partij van de avond was die tussen Eef en Sjoert, de duidelijke kopman van DTTC. Die status maakte Sjoert in de 1e game direct waar met overtuigend spel en dito cijfers. Maar Eef kwam deze klap te boven met het winnen van een zeer lange 2e game. En de wonderen leken de wereld nog niet uit te zijn toen Eef ook nog eens brutaal de derde game opeiste. De 4e game was echter weer voor Sjoert en zo kwam er een van te voren eigenlijk voor onmogelijk gehouden 5e game aan te pas om de winnaar aan te wijzen. Lang ging het gelijk op, maar mede door een randbal op 8-8 kwam Eef op een niet meer te herstellen achterstand.

Dient nog vermeld te worden dat Horia tevens als invaller bij GTTC 6 in de 3e klasse optrad en daar ook ongeslagen bleef, zodat hij op één avond 7 wedstrijden speelde en ze allemaal won. Chapeau !!!

Woensdag a.s. spelen Axel, Horia en Paul de uitwedstrijd tegen Detac 2.

To top