Nieuw Team 7 goed van start.

Donderdag 23 januari om 19.30 uur kwam er in Loppersum een eind aan de voor velen veel te lange winterpauze in de tafeltenniscompetitie. Team 7 had enkele forse wijzigingen ondergaan. Zo was de absolute kopman Horia Niculescu gepromoveerd naar Team 6 in de 3e klasse en was tweede man Axel Jellema gestopt met tafeltennis. Paul Putman en Eef Schuls bleven over en hun team werd aangevuld met Henk Kruidhof uit Team 9 en Marius Schiphof, die met slechts 4 maanden trainingservaring voor het eerst competitie ging spelen. Het team werd niet sterk genoeg geacht voor de 4e klasse, zodat het de 5e klasse werd. Dat betekent dat van Team 7 verwacht wordt dat het strijdt om het kampioenschap.

Onze tegenstanders (Talo 3) traden aan met Wim Bootsman (met rating 727 een sterke  5e klasser), Dirk Hogewerf (afkomstig uit de junioren met 477) en Lieve Schram, die na een jarenlange pauze het tafeltennissen weer heeft opgepakt. Henk (691) startte tegen Dirk, won de eerste game, maar liet het daarna volledig afweten en verloor in 4 games, vooral door slordig offensief spel.  (11-8, 7-11, 5-11, 4-11). Daarna was het de beurt aan twee debutanten in de competitie. Al snel werd duidelijk dat Marius in korte tijd de principes van de tafeltennissport behoorlijk onder de knie had gekregen. Op overtuigende wijze won hij zijn eerste officiële tafeltenniswedstrijd. (11-2, 11-4, 11-3). Eef (707) had het in de eerste game erg moeilijk met de effectvolle services van Wim. Pas in de tweede game had hij hierop een antwoord, kwam zelfs tot gamepoint op 10-9, maar verloor alsnog deze game. Ook de 3e game ging lang gelijk op, maar ook deze ging naar Wim, vooral omdat Eef opvallend vaak offensief geslagen ballen net over de tafel sloeg. Zijn excuus dat het net aan zijn kant hoger was werd door niemand geloofd. Maar verdiend was de zege van Wim zonder meer. (5-11, 10-12, 8-11). Na allemaal gespeeld te hebben, stond Team 7 met 2-1 achter, hetgeen eigenlijk niet volgens verwachting was.

Het dubbelspel werd gespeeld door Marius en Henk tegen Wim en Dirk. Na twee zeer spannend verlopen games die door het GTTC-duo met het kleinste verschil werden gewonnen (vooral de 2e game verliep sensationeel met wisselende winstkansen), namen Marius en Henk in de 3e game een enorme voorsprong, die echter geheel verloren ging. Maar net op tijd was Team 7 weer bij de les en werd een belangrijk punt binnengehaald. (11-9, 15-13, 11-9).

Henk speelde tegen Lieve rustig en degelijk en kwam geen moment in de problemen. (11-2, 11-5, 11-5).  Daarna moest Eef het opnemen tegen Dirk, die tegen Henk al een fraaie overwinning als debutant in de seniorencompetitie had binnengesleept. Eef wilde niet dezelfde fout maken als tegen Wim en speelde iets meer op safe. Mede omdat Dirk iets te veel missers sloeg ging de zege vrij simpel naar de veteraan. (11-6, 11-5, 11-4). De echte vuurdoop voor Marius was de partij tegen de sterke Wim. Wat we te zien kregen was ongelooflijk. Niet Wim, maar de onervaren Marius stal de show. En niet zo maar, maar met een speelwijze die jarenlange ervaring deed vermoeden. Vooral zijn vele smashes waren een lust voor het oog. Ook de van vrij grote afstand geslagen verdedigende ballen waren juweeltjes. Na 3 snelle games was de set voorbij. (11-6, 11-4, 11-5).

Lieve mist duidelijk nog wedstrijdervaring en kon ook in haar 3e partij tegen Eef geen rol van betekenis spelen. (11-4, 11-5, 11-4).                   Verreweg de spannendste partij was die tussen Henk en Wim. “Tegen Henk heb ik het altijd heel moeilijk”, aldus Wim. En hij maakte zijn uitspraak helemaal waar. Was het Henk, die boven zichzelf uitsteeg of was het Wim, die door zijn fatalisme verkrampte ? Ik denk beide.  De eerste game ging verdiend naar Henk, maar Wim herstelde zich in de tweede. De derde was echter weer voor Henk, die in deze game heel sterk speelde. Daarom was het des te verrassender dat Wim met zeer grote cijfers de vierde game voor zich opeiste. De strijd leek beslist, maar niets was minder waar. Henk herstelde zich fraai en Wim dacht waarschijnlijk te veel aan zijn vorige wedstrijden tegen Henk. En jawel, de vijfde game werd een walk over voor Henk. Opvallend waren de zeer vreemde missers van Wim aan het eind. Zou het tussen de oren  hebben gezeten ? Ik denk het wel. (11-7, 9-11, 11-7, 3-11, 11-3).

De laatste partij ging tussen Marius en Dirk. Marius was in de eerste game superieur. Maar in de tweede kon Dirk wat meer weerstand bieden en in de derde was er sprake van een echte wedstrijd. Opvallend was niet alleen dat Marius zijn meeste punten scoorde met een keiharde smash, maar dat hij per game maar één smash mis sloeg. (11-1, 11-4, 11-7).

Toch nog een ruime zege (8-2) dus voor Team 7. Concurrent voor de eerste plaats DTTC4 won ook met 8-2. Dat kan dus nog wel eens spannend worden.

To top