Team 10 koploper na (weer) een lange avond

Batswingers 34, GTTC 33, Argus 33. Met deze razend spannende tussenstand is Team 10 afgelopen week de tweede helft van de najaarscompetitie ingegaan. Met WTTC als tegenstander – begin september werd in Winschoten met 10-0 gewonnen, zou dit resultaat opnieuw neergezet kunnen worden?

In het begin lijkt er geen vuiltje aan de lucht: Hosain ontdoet zich in drie games uiterst gemakkelijk van Steven. Maar Tim schijnt ook deze avond zijn bondscontributie optimaal te willen benutten door er een zo lang mogelijke wedstrijd van te maken. Oftewel: daar zijn ze weer: lange schuifralleys, die vaker verloren gaan dan gewonnen en zo een 2-1 achterstand in games opleveren. Ineens is daar dan in de vierde game de durf om vol te spinnen, waar tegenstander Hans geen antwoord op heeft: 11-3. Vervolgens gaat Tim dan volkomen onnodig weer behoudend spelen in de beslissende game, maar hij wint ‘m wel.

Jacco gaat voortvarend van start tegen Jan (Baas in plaats van Woelders – het zou later de nodige moeite kosten om Hosain ervan te overtuigen dat het hier toch echt een andere Jan betrof dan in de heenwedstrijd) en komt binnen de kortste keren op 2-0. Helaas sluipt er daarna een concentratievermindering in zijn spel, waar Jan van profiteert: 10-12, 7-11, 10-12.

Het dubbel wordt in drie games gewonnen door GTTC, maar de gamestanden laten wel zien dat het geen gelopen race was: 11-8, 13-11, 12-10. Daarna is het opnieuw de beurt aan Tim, die meer dan eens moeite heeft met de goed geplaatste service van Steven, maar de wedstrijd wel in vieren wint. In de zesde wedstrijd van de avond gaat het opnieuw mis: Hosain komt na snel verlies in game 1 en 2 op stoom in de derde, maar gaat nipt onderuit in game 4. Tussenstand: 4-2.

De resterende vier wedstrijden worden echter alle door GTTC gepakt, wat uiteindelijk nog een redelijke 8-2 op het scorebord brengt. Hier zitten nog twee vijfsetters bij: Jacco heeft duidelijk zijn avond niet, maar haalt op karakter de zege binnen, en na een 11-5 verlies in de eerste game, waarbij vrijwel alle openingen in het net belanden, besluit Tim het tegen Jan over een andere boeg te gooien en wint twee games met “aanvallend defensief spel” – lees: scherp blokken in plaats van halfhoog terugbrengen. In de vierde game echter krijgt de WTTC’er grip op dit spelletje en pakt de winst – in de vijfde neemt Tim een voorsprong, laat deze weer glippen, maar heeft de langste adem én zowaar nog een scherpe service in handen: 12-10.

Later die avond blijkt dat de eindstanden op de andere velden bepaald niet ongunstig zijn: zowel Batswingers als Argus speelt 5-5. Voor even zijn we koploper, wat voor Michiel en Tim voldoende reden is om de avond met bitterballen en een beugelfles af te sluiten bij Niko. Donderdag aanstaande de cruciale partij tegen Batswingers.

To top