Team 7 sluit competitie belabberd af.

Mijn mededeling van vorige week dat ik mijn laatste verslag van de competitie had geschreven bleek niet uit te komen. Door ziekte van onze kopman Horia Niculescu was ik genoodzaakt nog een wedstrijd te spelen, wat inhoudt dat er n0g een verslag volgt. Een voorspelling die wel uit is gekomen is die over de verwachte kampioen. Het werd inderdaad Detac 2, dat het 10-0 won van DTTC 4. Hierdoor lieten zij Oldambt 5 net achter zich (met 1 punt). Maar het scheelde maar heel weinig of Oldambt was met de eer gaan strijken. Had Harmen Free van Detac 2 zijn partij tegen S.Vroom van DTTC 4 niet met 12-10 gewonnen maar verloren, dan had zich dit scenario al afgespeeld !!! Toch denk ik dat Detac 2 de verdiende kampioen is en ook als team meer in de derde klasse te zoeken heeft.

Dan nu de wedstrijd van Team 7, dat in Middelstum door de afwezigheid van Horia in de zwakste opstelling aantrad tegen Midstars 7. De thuiswedstrijd was met 8-2 gewonnen, maar gezegd dient te worden dat Midstars met slechts 2 spelers verscheen. (Alida Huininga en Xander Oskam). Nu moesten Axel Jellema, Paul Putman en Eef Schuls het opnemen tegen een sterker en volledig team bestaande uit Alida Huininga, Pascal Oskam en Joyce Eshuis. Axel beet het spits af tegen Alida, maar zoals wel vaker heeft Axel wat tijd nodig om in zijn ritme te komen. Jammer was het daarom dat hij de 3e game net niet won, zodat hij zijn progressie niet kon voortzetten tot een eventuele overwinning. (6-11, 6-11, 11-13). Thuis had Axel in zijn tweede partij nog in drie games van Alida gewonnen. Paul verloor tegen Pascal krap de eerste game, won de tweede, verloor krap de derde game en leek de vierde voor zich op te eisen na een redelijke voorsprong, maar helaas ging het mis voor hem en liet hij een goede kans op de winst lopen. Debet daaraan was het falen van zijn harde openingen die hij te vaak totaal missloeg, terwijl dat normaal zijn sterkste wapen is. (8-11, 11-7, 9-11, 10-12 ).  Eef begon tegen Joyce erg wisselvallig. Een ruime voorsprong werd in de eerste game weggegeven, de tweede en derde game werden vrij gemakkelijk gewonnen, vooral door de zeer hoog geslagen ballen met een beetje topspin waar Joyce geen antwoord had. Maar doordat er in de 4e en 5e game wat slordigheden in zijn spel binnenslopen en Joyce iets aanvallender ging spelen ging het voor de veteraan toch nog mis tegen deze jonge speelster die ongelooflijk vast is en in deze fase van de strijd bijna alles rustig retourneerde. (10-12, 11-8, 11-6, 8-11, 8-11).

Het dubbel werd gespeeld door Axel en Paul voor GTTC tegen Pascal en Joyce voor Midstars. Na een voor Team 7 desastreus begin waarin bijna niets goed ging, trad er een onverwacht herstel op en werden de 2e en 3e game een prooi voor de Stadjers. Maar langer dan twee games konden zij deze flow niet laten duren en hoewel krap ging de winst naar de Middelstummers. (3-11, 11-9, 11-9, 9-11, 7-11). Axel speelde daarna tegen een degelijk spelende Pascal (die met zijn 16-jarige tweelingbroer en een iets oudere broer jarenlang gedrieën de jeugd van Midstars vormden) en verder dan een in de verlenging gewonnen 3e game kwam hij niet, mede omdat hij te vaak zijn service hopeloos verprutste. Dit onderdeel van het spel is Axels zwakke punt, maar tevens ook zijn sterkste punt, want een goed geslagen service levert bijna altijd een (direct) punt op. Pascal liet Axel royaal achter zich in 4 games. (8-11, 3-11, 12-10, 8-11). Het treffen tussen Alida en Eef werd door hen beiden (en niet alleen door hen beiden) gezien als een heel fraaie match, waarbij vaak de meest onmogelijke rally’s uit de hoge hoed werden getoverd. Op 9-10 in de eerste game nam Eef de domme beslissing om een uiterst riskante service te spelen, die natuurlijk prompt in het net terecht kwam. De tweede en derde game leken als twee druppels water op de eerste; wel weer mooi spel maar ook weer een Eef die het nakijken had. (9-11, 9-11, 9-11).

Paul en Joyce maakten er een langdurige strijd van. Na 4 games hadden ze beiden 42 punten gescoord, wat wel aantoonde dat ze aardig aan elkaar gewaagd waren. In de 5e game gaf echter de nuchtere instelling van Joyce de doorslag in een treffen waarin de keuze door Paul voor de deze avond falende harde opening haar een handje hielp. (9-11, 11-9, 12-10, 10-12, 3-11). Tegen Pascal was Eef drie games instaat om deze jongeling goed tegenstand te bieden, maar aan het eind was de energie helemaal op en werd de beweeglijkheid steeds trager en ging hij te snel proberen te scoren, wat helaas voor hem hopeloos mislukte. (7-11, 14-12, 8-11, 3-11).

Zoals zo vaak was de 3e single van Axel de beste. Tegen Joyce maakte hij minder technische fouten en ook kon hij het geduld opbrengen om tijdens de lange rally’s die Joyce kan spelen het juiste moment van de aanval af te wachten. Zo won hij alsnog een partij in zijn allerlaatste optreden in de noordelijke tafeltennisarena’s en liet hij de hatelijke 0 voor Gasten op het scorebord verdwijnen. (11-6, 11-8, 11-8). Tegen Alida, van wie hij in Groningen maar net verloor met 12-10 in de 5e game, was Paul niet in staat om er op deze desastreuze avond nog iets fraais van te maken. Na redelijk tegenspel in game 1 en 2 liet hij het helemaal lopen en was een beschamende 2-11 zijn deel. (8-11, 10-12, 2-11).

Een ook voor onze opponenten totaal onverwachte monsterzege van 9-1 voor Midstars 7 dus. Door het abominabele spel van Team 7 in het grootste deel van de wedstrijd wel verdedigbaar. Hoewel het verschil in games, 27 tegen 12, met drie keer verlies in de 5e game, een iets dragelijker kijk op deze wedstrijd zou kunnen geven. Het is maar net hoe je het bekijkt. Maar hoe dan ook, de winst voor Midstars 7 was volkomen terecht en toonde eens te meer aan dat Team 7 zonder Horia het heel moeilijk in de 4e klasse zal hebben. Want naast het al gememoreerde vertrek van Axel, ligt het voor de hand dat onze Roemeense vriend in het voorjaar een klasse hoger zal worden ingedeeld. Over welk team ik jullie in januari weer het wel en wee zal mededelen zal hoe dan ook een verassing zijn.

Ik groet al mijn trouwe lezers en hoop iedereen dan weer aan te treffen.

Eef Schuls.

To top