Team 7 verbetert zich minimaal tegen Aktief 1.

Vrijdag 22 november vond de return plaats van de op 26 september gespeelde uitwedstrijd. De opstellingen van beide teams waren dezelfde als toen. Voor Team 7 speelden Horia Niculescu, Axel Jellema en Eef Schuls, voor Aktief waren dat Chris Schultz, Tamme Beenes en de jonge Daniël Dekker. De tot de top van de 4e klasse behorende Horia had het tegen de snel sterker wordende Daniël ook nu weer vrij moeilijk, maar won overtuigend in 3 games met continu sterk aanvallend spel. (11-8, 1-9, 11-8). Axel wist in Winsum nog een game van ervaren rot Chris te winnen, maar dat zat er nu niet voor hem in. (7-11, 5-11, 6-11). Het treffen tussen Eef en Tamme beloofde spannend te worden, afgaande op de krappe winst in 5 games van Tamme in Winsum. Maar niets was minder waar, Eef kreeg geen schijn van kans en mede door veel te vaak eenvoudige schuifballen te laag te spelen beet hij al na drie snelle games in het stof. (7-11, 6-11, 3-11).

Vanwege zijn laatste wedstrijd dit seizoen speelde Eef de dubbel, deze keer wederom bijgestaan door Horia, met wie hij een week eerder het dubbel had gewonnen, wat bij Team 7 niet te vaak voorkomt. Maar de bevlieging was er deze keer niet en verdiend gingen Chris en Daniël er met het punt vandoor. (9-11, 6-11, 8-11).

Waar Axel in de vorige partij nog in 4 games won van Daniël, kwam hij nu na 3 spannende games net iets te kort. (12-14, 8-11, 9-11). Horia won in no time de eerste game tegen Tamme, maar Tamme wist zich aardig te herstellen en had zelfs kansen om de derde game op zijn conto te schrijven. Maar soeverein zette Horia de zaken weer recht. (11-3, 11-9, 14-12). Eef speelde zijn beste set van de avond in de thriller Schuls Versus Schultz. Na een slow start in de eerste game kon hij lang op winst in de tweede game hopen en misschien wel op het winnen van de hele set, maar net als in de heenwedstrijd was het Chris die na vier games de felicitaties in ontvangst mocht nemen.(4-11, 13-15, 11-9, 11-8).

Axel kon zijn goede prestatie in Winsum (2 keer winst) deze keer niet herhalen, maar wilde zijn huid wel zo duur mogelijk verkopen. Tegen Tamme pakte hij verdiend de eerste en tweede game, maar ging daarna iets te vaak in het net schuiven. Toen dit euvel in de vierde game was verholpen, kon hij zich wederom de meerdere van Tamme noemen. (11-8, 12-10, 7-11, 11-7). Waar Eef in de vorige partij tegen Daniël vier games lang nog enige gelijkwaardigheid vertoonde, was hij nu volkomen kansloos, getuige de schamele 17 puntjes die hij bij elkaar kon slaan. (3-11, 7-11, 7-11). Zijn laatste wedstrijd in een seizoen dat bijna alleen maar dieptepunten kende. Toch maar weer (proberen te) gaan trainen ? De laatste partij van de avond was die tussen de kopmannen Horia en Chris. Horia was uit op revanche voor de nederlaag in 5 games eerder dit seizoen, maar het zag er na twee games nog niet naar uit dat hem dit zou gaan lukken. Een onvoorstelbaar goede derde game zette hem echter op het goede spoor en hoewel Chris een grote achterstand in de vierde game bijna inliep, was het toch Horia, die als enige deze avond ongeslagen bleef in de single-partijen. )14-12, 5-11, 11-3, 13-11).

Een nederlaag met 6-4 betekende dat Team 7 het iets beter deed dan in september, toen het met 7-3 verloor.  Aktief (53 punten) blijft met Oldambt 5 (56 punten) en Detac 2 (53 punten in de race om het kampioenschap van klasse 4B. Ik gok op Detac 2.

Dit was mijn laatste verslag van de wedstrijden in 4 B. De slotwedstrijd tegen Midstars 7 (dat 3 punten meer heeft dan Team 7) vindt zonder mij plaats. Team 7 staat na 9 rondes met 45 punten 5e met 11 punten minder dan de koploper en 30 punten boven de rode  lantaarndrager. Bij winst met minimaal 7-3 zal een 4e plaats worden behaald. Veel succes gewenst Horia, Axel en Paul !

Tot het volgend seizoen. Groeten, Eef Schuls.

To top