Team 8 onherkenbaar.

Donderdagavond 18 oktober is eindelijk de oorspronkelijk op 21 september geplande wedstrijd Argus 5 – GTTC 8 gespeeld. In tegenstelling tot 4 weken geleden kon Argus nu wel een volwaardig team op de been brengen, te weten Abel Elzinga, Ineke Scholtens en Lars Nieborg. Voor Team 8 namen Chris van Boetzelaer, Axel Jellema en Eef Schuls de honneurs waar.

De eerste pot was die tussen Axel en het jonge talent Lars. Het krachtverschil werd goed weergegeven door de uitslag: 11-5, 11-8, 11-7 voor Lars. Chris had het tegen Abel onverwacht erg moeilijk, al moet gezegd worden dat hij ver beneden zijn niveau speelde en vermoeid oogde. De cijfers zijn de anders zeer constant spelende Chris onwaardig: 1-11, 7-11, 6-11. Eef had het een game lang moeilijk tegen Ineke (5-11), maar na de tweede game (11-8 winst, wat na 7 verloren games pas de eerste game voor Team 8 was) leek er zich een spannende partij te gaan ontwikkelen. En dat kwam wel uit ook. Bij een stand van 9-9 in de 3e game produceerde Ineke 2 treiterige netballen met 11-9 als resultaat. Eef beloofde deze ontknoping van zich af te schrijven in het verslag en stortte zich vol goede moed in de 4e game, die hij ook met miniem verschil verloor: 9-11. Na het meten van de nethoogte bleek deze 1 cm te laag te zijn. Dit werd dan wel hersteld, maar was als mosterd na de maaltijd.

Lekker hoor, sta je tegen het team waarmee om de laatste plaats wordt gestreden met 3-0 achter. En zij waren de vorige week ook al op ons uitgelopen, mede omdat hun tegenstander met een invaller aantrad. Zo, alle frustraties zijn wel aan de orde geweest. Maar met het dubbel voor de boeg betekende dit niet direct dat de stemming omsloeg in euforie. Alle vorige versies gingen met dikke cijfers verloren en nu was het helaas niet anders: met 4-11, 5-11, 4-11 beten Chris en Axel in het stof tegen Abel en Lars.

Axel vond het zo langzamerhand wel genoeg en zocht Abel uit als slachtoffer voor zijn snode plannen. In een zucht stond het 11-3 en de metamorfose werd na een klein oponthoud (10-12) voltooid met twee degelijke games: 11-6, 11-8. Hiermee was niet alleen Team 8 in dit duel van de 0 af, maar ook Axel in deze competitie.

De partij tussen Eef en Lars gaf overduidelijk aan wat er in een tafeltenniswedstrijd gebeurt als de ene speler eigenlijk in de 4e klasse thuis hoort en de andere geen gek figuur zou slaan in de 2e klasse. Ik denk dat de lezer niet van schrijver dezes hoeft te vernemen hoe de rolverdeling was. 5-11, 2-11,3-11 geeft aan dat er geen greintje spanning te proeven is geweest. Dat gold ook in de volgende partij, alleen waren de rollen van Team 8 en Argus 5 nu omgedraaid: een als herboren Chris liet weinig heel van de wanhopig tegenstribbelende Ineke: 11-2, 11-7, 11-3.

In zijn laatste partij leek Eef zijn avond toch nog enige glans te geven, maar na winst in de eerste game (11-8) moest hij toch duidelijk het onderspit delven tegen een ontketende Abel: 1-11, 7-11 en 5-11 zijn geen cijfers die er om liegen. Gelukkig dat Axel daarna op een snelle overwinning op Ineke afstevende; in no time stond het voor hem 11-7, 11-6. Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. Maar hoe het kon zal voor de analisten nog wel enige uitgebreide onderzoeken vergen, want na winst van de volgende 3 games was het Ineke die de felicitaties in ontvangst mocht nemen.

Na 9 partijen slechts twee keer winst. En Chris moest nog aantreden tegen de ongeslagen Lars. Dat zag er dus niet al te vrolijk uit. Maar daar dacht Chris anders over. Onder het motto:  “Vraag niet hoe het kan maar profiteer er van” liet hij tafeltennis zien van zo’n ongekende schoonheid, dat het leek of hij toveren kon. Lars, die toch ook een behoorlijk potje kan pingpongen, had continu het nakijken na de van elke afstand en vanuit elke hoek geslagen toverballen. Met 11-6, 11-7, 11-5 werd de laatste wedstrijd van de avond duidelijk de kwalitatief beste en kreeg zodoende met Chris een meer dan verdiende winnaar.

Maar ja, ook een dergelijke partij levert niet meer op dan 1 punt, wat het totaal voor Team 8 op een schamele 3 punten brengt. De achterstand is daarmee behoorlijk groter geworden. Maar het is evident dat Team 8 de strijd nog niet heeft opgegeven en met nog 4 wedstrijden te spelen en met het inzetten van Piet van Gijssel achten wij ons niet kansloos om de laatste plaats te ontlopen. Op deze plaats leest U er meer over.

 

To top