Team 8 scoort bijna optimaal.

Donderdagavond 15 maart begaf Team 8 zich voor de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft naar Appingedam om daar de batjes te kruisen met het sterke DTTC 3. Het drietal Chris van Boetzelaer, Kompheak Lim en Eef Schuls, moest proberen om een betere score uit het vuur te slepen dan het drietal Piet van Gijssel, Axel Jellema en Eef Schuls, dat een half jaar geleden tegen hetzelfde trio van DTTC  dankzij Axel 2 schamele puntjes wist te verzamelen.

Chris begon verpletterend tegen Jeroen v.d. Laan, die alleen in de derde game enige tegenstand van niveau wist te geven: 11-4, 11-5, 14-12. Tegen toptalent Peter Kiel had Kompheak het 2 games knap moeilijk, maar in de derde game werd Peter helemaal groggy gespeeld door een grandioos spelende Kompheak: 12-10, 12-10, 11-5.

Daarna moest Eef aan de bak tegen Sandro dos Santos, die met 100% (9 uit 9) de persoonlijke ranglijst van klasse 3B aanvoerde, terwijl Eef nog niets had gewonnen (0 uit 6). De eerste game verliep dan ook helemaal volgens verwachting (6-11). Eef (wiens trainer zowel de Nederlandse kampioen bij de heren als bij de dames ooit bij GTTC heeft getraind) ging daarna als in een droom te keer en sloeg de ballen vaak even hard als krachtmens Sandro, waarbij hij vooral de backhand van de linkshander bestookte. Met 11-8, 11-9 kwam hij nota bene met 2-1 in games aan de leiding en in de 4e game kwam hij met 10-9 zelfs op matchpoint. Een netbal die tergend langzaam aan zijn kant van het net tuimelde dreigde een feestje te bederven, maar onaangedaan doorspelend wist Eef een klein wondertje te bewerkstelligen: 12-10 !!!

Een bijna voor onmogelijk gehouden tussenstand van 3-0 voor Team 8 was de opmaat voor het dubbel. Maar zoals zo vaak blijkt dit toch een andere discipline te zijn; de in het enkelspel door hun tegenstanders weggespeelde Peter en Jeroen namen bekwaam revanche op hun beulen Kompheak en Chris en wel met 11-4, 11-8 en 11-9. Het waren vooral een aantal niet al te moeilijk lijkende smashes die het GTTC-duo fataal werden.

Chris speelde tegen Peter een bijna perfecte match: 11-4, 10-12, 11-8 en 11-8 waren de cijfers van deze  partij, die evengoed in 3 games beslist had kunnen zijn als Chris de voorsprong in de tweede game niet had verspeeld door een paar pechballen en iets te opportunistisch spel.

Eef, die vorig seizoen in 3 games van Jeroen had verloren, maakte nu van de eerste game zijn slechtste van het seizoen (2-11), hoewel dit tevens de verdienste was van een sterke Jeroen. Door meer beheersing in zijn spel op te nemen ging het duidelijk beter, maar Jeroen scoorde op gamepoint met een netballetje (10-12) en zette Eef een beetje gelukkig op een grotere achterstand. In de derde game leken de kansen te keren toen Eef een 10-6 voorsprong nam. Maar een sterke Jeroen scoorde 6 keer op rij en maakte het Eef helaas onmogelijk om in een verlenging alsnog voor de winst te gaan.

Kompheak copieerde de strijdwijze van Eef tegen Sandro door laatstgenoemde voornamelijk op zijn backhand te bestoken. De Appingedamster  hardhitter kreeg totaal geen grip op het spel van zijn uitgekookte tegenstander en de score was navenant: 11-8, 11-6 en 11-4 !!!   Peter Kiel, die Eef in het vorige duel slechts 12 punten toestond, kreeg nu iets meer tegenstand, maar meer dan 17 punten zaten er voor de misschien wel te veel aanvallende voormalige verdediger helaas niet in.

De spannendste partij van de avond was die tussen Chris en Sandro. Beiden wonnen een game met 11-9, waarna Chris belangrijke winst in de derde game binnen haalde:12-10. Sandro beleefde zijn tweede opleving in deze marathonpartij door de 4e game met 11-7 in te palmen. Maar een onverstoorbare Chris wist het zwakke punt van zijn tegenstander (de back-hand) vaak genoeg te vinden om een aantrekkelijke match met 11-9 te besluiten.

Dat Eef het tegen Jeroen behoorlijk moeilijk had was eigenlijk niet zo verbazend toen we Jeroen’s spel tegen Kompheak zagen. Wie een snelle winst van Kompheak had verwacht, kwam bedrogen uit. Deze partij was een van de beste van de avond met fantastische slagenwisselingen. En toen Jeroen de lange 3e game pakte, barstte hij van het zelfvertrouwen. Maar Kompheak is een koele killer die uiteindelijk via 14-12,11-8, 13-15 en 14-12 aan het langste eind trok.

Drie maal winst voor Chris en Kompheak en een winstpartij voor Eef leidden tot de zeer verrassende uitslag van 7-3 voor Team 8. Hopelijk wordt deze trend in de tweede competitiehelft voortgezet.

 

 

To top