Team 8 scoort onverwacht goed dankzij uitblinkende invaller.

De wedstrijd op vrijdag 5 oktober tegen DTTC 3 is de enige waarin Team 8 niet volledig kan aantreden. Als invaller werd Paul Putman uit team 9 (dat een klasse lager uitkomt in de 4e klasse) bereid gevonden om Team 8 te completeren. Het team bestond verder uit Piet van Gijssel en Eef Schuls. Piet startte tegen Andries Nijboer en had eigenlijk alleen in de tweede game enige problemen met deze tegenstander. Of eigenlijk had hij problemen met zichzelf. Hij sloeg te veel ballen die bij tennis (het grote broertje van tafeltennis)  “unforced errors” worden genoemd. Maar de cijfers spreken voor zich: 11-8, 5-11, 11-3 en 11-6.

Paul moest even wennen aan de vele variaties die Peter Kiel in zijn spel ten toon spreidde, verloor de eerste game met 7-11, maar nam daarna het initiatief brutaal over van deze topper, die een rating heeft van ong. 1100, terwijl die van Paul ongeveer 800 bedraagt. Met 11-6 en 11-6 nam Paul de leiding over. Iets te overmoedig geworden verloor hij de vierde game met 11-6, maar in de 5e game ontspon zich een thriller die lang verborgen hield of het Peter was, die zoals te verwachten was de overwinning zou pakken, of dat Paul een enorme stunt zou uithalen door Peter te verslaan. Tot 9-9 was alles mogelijk, maar uiteindelijk was het Peter die de gelukkigste was.

Eef had het de eerste twee games moeilijker tegen Merel Hogewoning dan eigenlijk nodig was, maar hij bleef te lang kiezen voor enkele niet voor de hand liggende strijdwijzen. In de derde game kreeg hij eindelijk door hoe zijn opponente aan te pakken (winst met 11-6). De vierde game ging tot 7-7 gelijk op, maar mede door een net- en een randbal trok Merel met 11-7 aan het langste eind.

Het dubbel Piet/Paul zou na enige oefening wel eens een heel sterk duo kunnen worden. Nu kwamen ze tegen Andries en Merel net iets te kort: 11-7, 9-11, 9-11, 8-11.

Dat Peter Kiel echt een topper is liet hij zien tegen Piet. Hoewel de eerste game erg spannend verliep, was het Peter die na drie games de gladiolen kreeg uitgereikt: 11-13, 3-11, 6-11. Halverwege de wedstrijd en een tussenstand van 1-4 was voor Team 8 toch wel enigszins teleurstellend te noemen. En dat werd nog een tikkeltje teleurstellender door de afgang van Eef tegen Andries: 9-11, 4-11, 2-11. Het was zo’n wedstrijd waar het spel van de ene speler de andere speler totaal niet ligt.

Paul liet daarna weer zien dat hij in potentie een goede derdeklasser zou kunnen zijn. Met goed spel van beide zijden liet hij Merel met lege handen staan: 12-10, 12-10, 11-7 was het resultaat van deze spannende partij. Zou Eef daar misschien door gemotiveerd zijn in zijn laatste partij tegen Peter ? Je zou het haast denken. Was de eerste game een prooi voor het jonge damster talent, de tweede ging toch wel verrassend naar Eef, die vrij goed voor zijn doen de services van zijn technische linkshandige tegenstander kon lezen. Omdat er door hem consequent niet werd geschoven op een service met topspin en wel op een service met backspin, ontstonden er een fors aantal fraaie slagenwisselingen. Eef verknalde enkele goede kansen door de door Peter heel knap van ver van de tafel met topspin geslagen hoge ballen in het net te smashen. Maar pas in de vierde game gaf Eef zich gewonnen: 7-11, 12-10, 7-11, 4-11.

Piet had niet veel moeite met het spel van Merel. Na winst in de eerste twee games werd hij zoals zo vaak in een dergelijke situatie opeens een game lang erg onstuimig, waar weet dit in de daarop volgende game(s) bijna altijd weer goed te maken: 11-4, 13-11, 6-11, 11-7. Het slot van deze geslaagde avond was het treffen tussen Paul en Andries. Het leek een walk over te worden voor Paul, die op soevereine wijze op een zege afstevende: 11-7, 11-6. Maar opeens stokte de machine bij Paul en Andries maakte er dankbaar gebruik van: een herrijzenis met 8-11, 3-11. Vooral de vierde game voorspelde niet veel goeds voor Paul. Maar Paul herrees als een “Phoenix out of the ashes” en maakte met 11-9 een einde aan deze vermakelijke partij.

Al met al een nederlaag met 6-4, maar het mag duidelijk zijn dat Team 8 er best tevreden mee is. Veel meer had er ook niet ingezeten, hoewel het verlies van Paul met 11-9 in de vijfde game tegen Peter voor hetzelfde geld winst voor Paul had kunnen zijn. Maar ja, bijna is niet helemaal.

Volgende week op deze plaats weer een verslag van het wel en wee van Team 8 in hun strijd tegen de onderste plaats in klasse 3C.

To top