Team 8 zorgt bijna voor stunt.

Team 8 trad aan met Chris van Boetzelaer, Piet van Gijssel en debutant Eef Schuls tegen Aktief 1 uit Winsum.  Piet ging van start tegen Daan Voermans en deed dit zo sterk dat Daan geen schijn van kans had om ook maar een game te winnen. Wat knalde die Piet de ballen hard over het net en bijna steeds geplaatst op tafel. Hij deed zijn  bijnaam Pistol Pete weer eer aan. (11-7, 11-6, 11-8).  Chris maakte er in zijn partij tegen Thomas Kuziensky een thriller van. Om en om werd er door de matadoren gewonnen; dus als ik zeg dat Chris de eerste game won , dan weet u dus wie de uiteindelijke hoofdrol in deze thriller voor zijn rekening nam. Toch nog even de cijfers, die laten zien dat Hitchcock er nog een puntje aan had kunnen zuigen: 11-8, 6-11, 11-8, 10-12, 11-9. Een 2-0 voorsprong in sets; kon Eef de trend voortzetten tegen Frank Hummel ? Alleen in het begin leek het er een beetje op, maar na 9-9 in de eerste game zakte Eef totaal door het ijs en sloeg nog maar weinig ballen die horen bij zijn normale niveau. Of was het de linkshandige Frank die gewoon erg slim was door heel vaak gebruik te maken van een specifiek soort effect waar Eef totaal geen grip op kreeg ? Beide aspecten leidden tot een onverwacht groot verlies: met 9-11, 5-11, 3-11 werd Eef uit zijn lijden verlost.

Het dubbel Piet/Chris was gelijkwaardig aan het Winsumse dubbel Daan/Thomas. 3 games lang hielden de duo’s elkaar aardig in evenwicht, maar toen Piet en Chris de 4e game royaal wonnen, werd er bij de bookmakers fors op dit duo ingezet. De gokkers keken echter beteuterd na het verrassende einde van de  5e game. De scores: 11-8, 9-11, 8-11, 11-6, 5-11. De 2-0 voorsprong was verwaterd: 2-2 was de realiteit.

Chris had tegen de sterke Daan weinig in te brengen, hoewel zijn spel naar het einde toe steeds meer crescendo verliep: 7-11, 6-11, 11-8, 9-11. Ook Piet kon in zijn tweede partij het hoge niveau van zijn openingsmatch niet vasthouden, maar wie weet hoe de hazen hadden gelopen als niet Frank maar Piet de cruciale derde game uit het vuur had gesleept. Wat ook wel enigszins werd verwacht na de power-play in de tweede game. Het wisselvallige scoreverloop: 7-11, 11-2, 10-12, 7-11. De voorsprong van 2-0 was intussen veranderd in een achterstand van 4-2. Mocht van Eef worden verwacht dat hij als 70-jarige Hans Brinker zijn batje in de dijk zou steken om een overstroming te voorkomen ? Brutaal nam hij tegen Thomas de leiding na de eerste game. In de tweede game kwam echter de vloed alsnog opzetten en dreigde gaten in de dijk te slaan. Maar u kent het verhaal van Hans Brinker: hij wist het gat te dichten. En Eef deed het hem na, ondanks een korte onderbreking vanwege een licht knieblessure. Als een metafoor voor Hans’ duim stond er 11-7, 2-11, 11-5 en 11-6 op het wedstrijdformulier.

De  laatste ronde voor iedereen brak aan met een 4-3 voorsprong voor Aktief. Chris had het even moeilijk tegen de geraffineerd spelende Frank. Maar toen het Chris gelukte om vooral Franks backhand te bestoken, kreeg de jongeling uit Winsum het moeilijk en bracht de vastheid in het spel van Chris hem een ruime en verdiende overwinning : 7-11, 11-4, 11-6, 11-6. Eef had zich van te voren eerlijk gezegd niet al te veel kansen toegedicht tegen Daan, die direct een ruime voorsprong opbouwde. Maar waar Eef het lef vandaan haalde om zowaar de aanvallende partij te worden, zal wel een raadsel blijven, de eerste game haalde hij er wel mee binnen. Overmoedig aanvallend blijven spelen wat Eef eigenlijk niet kan, leidden naar twee kansloze games; maar niet moe te krijgen (7 kg afgevallen !) verschoof hij nogmaals de bakens en moest de vijfde game het verschil maken tussen de dood of de gladiolen. Laat Eef nou niet van gladiolen houden ! (11-9, 4-11, 6-11, 11-7 en 7-11). De 10e ronde was die tussen Piet en Thomas. Te wild van start gaan bracht Piet een onnodig verlies in de eerste game. Maar daarna zagen we weer de Piet van de openingsmatch: Max Verstappen zou de plastic ballen niet hebben kunnen bijhouden; Thomas moet ze amper hebben gezien. Voor de toeschouwers een lust voor het oog, de knallen vanaf heuphoogte die toch de tafel aan de goede kant van het net nog weten te beroeren. (5-11, 11-8, 11-8, 11-8.)

Als u heeft meegeteld komt u op 5 – 5 uit. Maar uit bovenstaande verslag zou u ook kunnen concluderen dat er een nog beter resultaat voor team 8 mogelijk was geweest (als er b.v. een paar keer vaker voor een iets betere tactiek was gekozen). Maar zou dat eigenlijk ook niet voor Aktief gelden ? Zeker weten ! Daarom is deze uitslag wel de best mogelijke na een geweldig leuke en sportieve wedstrijd.

 

 

To top