Update over de NTTB app

De bond heeft een NTTB-app ontwikkeld met daarin een digitale ledenpas en een Digitaal WedstrijdFormulier (DWF). Het  DWF zal op termijn het papieren wedstrijdformulier gaan vervangen. De NTTB-app, met het DWF, kan in de lopende najaarscompetitie al door teams gebruikt worden om mee te oefenen (beschikbaar voor telefoon en tablet). Omdat teams op termijn zelf via de NTTB-app de uitslagen moeten gaan invoeren, is ons dringende verzoek om, naast het papieren wedstrijdformulier, bij jullie wedstrijden alvast gebruik te gaan maken van deze app. Het papieren formulier blijft in de najaarscompetitie 2021 nog bestaan, maar vanaf de voorjaarscompetitie 2022 zou deze al vervangen kunnen worden door het DWF. De NTTB moet hierover nog een besluit nemen.

De uitslagen die jullie invoeren, kunnen vervolgens door de wedstrijdsecretaris van het thuisspelende team worden gecontroleerd en worden bevestigd. Daarbij is het overigens een overweging om een papieren back-up te maken van de uitslagen, zodat je als team en als wedstrijdsecretaris ergens op terug kunt vallen.

Via de volgende link kunnen jullie alle info vinden: https://tafeltennis.nl/competitie/het-digitale-wedstrijd-formulier/
Ons dringende verzoek is om deze informatie goed door te nemen (er staan ook filmpjes, antwoorden op veel gestelde vragen etc bij), om de NTTB app te downloaden en deze te gaan gebruiken
Verder ter info: de wedstrijdsecretaris kan in de app eventueel nog een zogenaamde non-playing captain (npc) aan een team toevoegen die dan voor dat team ook uitslagen mag invoeren. Als bijvoorbeeld  een ouder van een jeugdlid ook lid is van de NTTB, dan zou deze aan de hand van het bondsnummer toegevoegd kunnen worden. Als dat niet zo is, dan kan een jeugdlid het natuurlijk ook zelf doen, maar de begeleidende vader of moeder kan natuurlijk ook evt. het account van zoon of dochter gebruiken. Of het nu om jeugd of seniorteams gaat: het is wel handig als teams afspraken maken wie van het team de uitslagen invoert. Maar belangrijker nog is dat teams deze app alvast gaan gebruiken.

To top