Verjonging Team 7 leidt bijna tot winst.

Toen om vrijdag 20.15 uur onze kopman Horia Niculescu nog niet aanwezig was kwam ons na informatie bij een huisgenoot van hem ter ore dat hij in Roemenië was. Zijn bericht hieromtrent was ’s morgens verzonden, maar in de map “Ongewenste E-Mail” terecht gekomen. Een vervanger regelen leek onmogelijk, maar gelukkig had ons jeugdteam 2 net een competitiewedstrijd gespeeld en de zeer jonge Boaz Be Lockhorn werd bereid gevonden om in te vallen. De mannen van Detac 2 hadden geen bezwaar en stemden bovendien in met een aangepast speelschema zodat het voor Boaz niet te laat zou worden. En zo speelde Boaz drie sets die werden afgewisseld door een set van Paul Putman en Eef Schuls.

De eerste set ging tussen Boaz en de ongeveer 5 x oudere Dick Verwey. Met heel veel moeite wist Dick de eerste en tweede set te winnen, maar de verrassing leek compleet te worden toen Boaz de volgende twee sets wist te winnen met spel dat een lust voor het oog was en waarvan de sportieve Dick zei te genieten. Waarschijnlijk was het de ervaring van Dick, of het lichte voordeel van zijn korte noppen, die er voor verantwoordelijk waren dat hij deze prachtige partij voor zich opeiste. (12-14, 10-12, 14-12, 11-7, 6-11). Zijn tweede set speelde Boaz tegen René van Dijk. Vreemd genoeg had hij het tegen René, die een veel lagere rating heeft dan Dick, veel moeilijker. Nog wel heel mooi en aanvallend spelend sloeg hij net iets te vaak een bal net mis. Maar ook nu kreeg hij weer vaak de handen op elkaar van de geamuseerde toeschouwers. (11-9, 6-11, 7-11, 15-13, 8-11). Ook in zijn laatste partij tegen Harmen Free maakte Boaz er weer een prachtige demonstratie van zijn kunnen van. Het lijkt wel of hij beter speelt tegen tegenstanders die een veel hogere rating hebben. Na even te wennen aan het effectvolle spel van Harmen in de eerste game, maakte Boaz met zijn surplus aan techniek duidelijk dat hij deze avond niet zonder overwinning naar huis wilde gaan. Drie games van hoog niveau bezorgden hem zijn meer dan verdiende punt. (5-11, 11-8. 11-8, 11-7)

Paul speelde tegen Dick misschien wel zijn twee beste games uit de competitie en leek linea recta op een verrassende overwinning af te stevenen. Maar helaas kwam er enige twijfel in zijn spel en kon hij het hoge niveau niet volhouden, waarna Dick opgelucht kon ontsnappen via een 5e game waarin Paul geen potten meer kon breken. (11-8, 11-9, 5-11, 8-11, 2-11). Tegen Harmen leek Paul bij voorbaat niet kansloos en na drie games leidde hij met 2-1. Maar ook nu kon Paul wederom niet doordrukken en liet zijn tegenstander ontsnappen met minimaal verschil in de 5e game. (6-11, 11-6, 11-6, 5-11, 9-11). Tegen René begon Paul als favoriet en deze rol maakte hij in de eerste en tweede game ook waar. De derde game ging echter verloren en het was de vraag of Paul de draad nu wel weer zou kunnen oppakken. Gelukkig lukte dat nu wel, zelfs op overtuigende wijze, met die mooie aanvallende slagen met topspin die hij kan spelen. (11-7, 11-4, 8-11, 11-5).

Eef Schuls begon goed tegen Harmen en kwam met 7-5 voor te staan toen hij een aantal netballen tegen kreeg en mede hierdoor, maar vooral door onder zijn normale niveau te spelen de eerste game verloor. Hij dacht het spelpeil van het begin van de eerste game wel weer ergens op te kunnen pikken, maar dit mislukte jammerlijk. Zou hier het gebrek aan training debet aan kunnen zijn ? (7-11, 8-11, 3-11). Tegen René ging het echter opeens stukken beter en kon hij zijn favorietenrol (gebaseerd op het verschil in rating) volledig waar maken.  (11-3, 11-4, 11-7). Tegen Dick leek het een afgang te worden voor de noppenhater, maar de last die Eef van de korte noppen had was minimaal. Een knieblessure die opspeelde werd wel even lastig, maar met een strakke knieband om had dit verder geen invloed meer. Eef won zowaar de tweede game en kwam tot 9-9 in de derde. Toen was de pijp echter leeg en pakte Dick zijn derde winst van de avond.        (4-11, 11-6, 9-11, 5-11).

Het dubbel werd aan GTTC-kant gev0rmd door Paul en Eef. Na een 2-1 voorsprong in games leek dit niet-ingespeelde team (Eef speelde zelfs zijn eerste dubbel sinds ruim een jaar) voor een verrassing te kunnen zorgen tegen Harmen en René. Maar om de zege echt binnen te halen, had Team 7 met Boaz aan moeten treden. Wel werd het een spannend spektakel dat vijf games duurde. (7-11, 11-6, 11-6, 8-11, 7-11)

Team 7 verloor dus met 7-3. Maar wel vijf keer na een vijfgamer. Neemt niet weg dat Detac verdiend heeft gewonnen. Wij danken hen voor de medewerking wat het meespelen van Boaz betreft. De sfeer was perfect, tijdens de wedstrijd en gedurende de “derde helft”.

(Terzijde 1: ik besef opeens de betekenis van het woord wedstrijd: spel waarop je kunt wedden. Vreemd eigenlijk.)
(Terzijde 2: goed om Arend Nijdam weer in de zaal te zien na zijn oogoperatie. Hij heeft ook al weer gespeeld en 2 keer gewonnen. Hij liet me wel even schrikken toen hij vertelde dat hij met lange noppen heeft gespeeld. Gelukkig wel als geintje.).
(Terzijde 3: Harmen, bedankt voor de filmpjes van de wedstrijd die je ons hebt gestuurd).
(Terzijde 4: Zelden een wedstrijd gezien waar zo veel netballen werden geteld. Het waren er meer dan 60; er werd zelfs een rally gespeeld met 4 netballen en een randbal. Wel waren de netballen “eerlijk” verdeeld).

To top