Zwak Team 7 speelt zeer wisselvallig.

Team 7 trad vrijdagavond in eigen zaal aan in de formatie Paul Putman, Axel Jellema en Eef Schuls, dus zonder de absolute kopman Horia Niculescu. Het zat er eigenlijk bij voorbaat wel in dat team 7 het moeilijk zou krijgen tegen Oldambt 5 dat opdraafde met de bijna onbespeelbare noppenspecialist Jan Pieter Nuninga, de altijd degelijk spelende Jacques Duys en de schuifkoningin Hirma van der Veen.

Onbevangen spelend begon Paul tegen Jacques echter zo goed dat na winst in game 1 en 2 en een voorsprong van 8-5 in de 3e het eerste punt voor team 7 al werd gevierd. Maar wat Paul wel vaker overkomt gebeurde ook nu, hij begon te veel risico’s te nemen en verloor onverwacht deze game. In game 4 en 5 kon hij geen moment meer het niveau van de eerste games te pakken krijgen en de hierop slim reagerende Jacques ging er alsnog met de winst vandoor. (11-7, 11-8, 10-12, 6-11, 4-11). Tegen Hirma was het scenario eigenlijk identiek.  Superieur spel in de eerste en in het grootste deel van de tweede game deed weer aan een snelle winstpartij denken. Maar ook nu trad er een onbegrijpelijke metamorfose op in Paul’s spel. Goed gespeelde rally’s werden te vaak opgevolgd door ongecontroleerde topspinballen of smashes, die uit werden geslagen en met het kleinst mogelijke verschil won Hirma 3 games op rij waarbij een totaal mislukte service op een cruciaal punt Paul mede de das om deed.(11-2, 10-12, 9-11, 9-11). Tegen het noppengeweld van Jan Pieter was Paul slechts één game in staat om behoorlijk tegenstand te bieden, zodat hij deze avond puntloos eindigde. Hopelijk put hij vertrouwen uit zijn betere momenten, dan zal hij de komende weken nog wel de nodige overwinningen boeken.

Axel begon tegen Jan Pieter en deed dit verrassend goed. Na krap verlies in de eerste, won hij de tweede game. Toch was ook hij niet in staat om het gekke effect van de noppen continu goed te neutraliseren en wachtend op een te hoog geslagen return smashte Jan Pieter vrij eenvoudig de punten bij elkaar. (8-11, 11-9, 7-11, 4-11). Tegen Jacques begon Axel sterk, maar na een veilig lijkende voorsprong verloor hij alsnog de eerste game in de verlenging. Daarna kon Axel niet meer zijn normale niveau te pakken krijgen en mede door te veel foute services kwam er snel een einde aan deze set.(11-13, 4-11, 7-11). Tegen Hirma won Axel in de verlenging de eerste game, maar de volgende 2 games gingen verloren. Hierbij was het opvallend hoeveel backspin-services van Hirma door Axel in het net werden geretourneerd. In de 3e game leek het of Axel de partij niet meer wilde winnen, zo ongeïnspireerd speelde hij. Gelukkig pakte hij het in de 4e game weer goed op en dankzij een betere servicereturn en meer zijn eigen spel spelend in plaats van mee te gaan in Hirma’s schuifspelletje won hij overtuigend en zeer verdiend deze partij. (12-10, 8-11, 8-11, 11-6, 11-7).

Eef heeft in de het verleden al vaak tegen Hirma gespeeld en had al snel in de smiezen dat Hirma op haar sterkst is als ze lange rally’s kan spelen met afwisselend een schuifbal naar links en rechts. En dat ze problemen heeft met simpele half-hoge ballen. Ook nu leek dat weer afdoende te zijn voor de winst, maar de tegenstand was onverwacht groot. Nu kan dat als oorzaak hebben dat Eef bijna 4 maanden niet heeft getraind, maar dat zou Hirma’s spel te kort doen. De derde game won zij overtuigend met grote cijfers, hoewel Eef enorm veel kansen kreeg om punten bij elkaar te smashen, maar dit veel te vaak onbeheerst deed. In de 4e game speelde hij iets meer op safe, maar dreigde toch enkele malen de lange game te verliezen. Uiteindelijk pakte hij de game en wist zo een vijfde game te ontlopen.(11-8, 12-10, 4-11, 14-12).  De aversie van Eef tegen noppen is algemeen bekend. En hoewel hij de tweede game met het kleinst mogelijke verschil verloor, bood hij weinig tegenstand van betekenis.(3-11, 10-12, 4-11).  Tegen Jacques ontspon zich een leuke partij met fraaie slagenwisselingen. De ervaren Oldambter won verdiend van een deze maal wel over zijn spel tevreden zijnde Eef, die echter ook nu weer iets te veel goede kansen miste, wat leidde tot verlies in 3 games. (8-11, 7-11, 5-11).

Het dubbel Axel/Paul begon tegen Jan Pieter/Jacques goed met gamewinst, maar duidelijk verlies in de volgende drie games toonden overtuigend aan dat Oldambt de winst meer dan verdiende.

Een 8-2 verlies was iets slechter dan we van te voren hadden gehoopt. Maar we hebben een leuke avond gehad met de sympathieke mensen uit Finsterwolde. Wie weet wat de return ons oplevert.

 

To top